Huis van Sinterklaas wil kinderen die extra aandacht verdienen verrassen met een leuke ervaring

Foto: Dagmar van Wijk

WAALWIJK – De komende weken staat er weer een wensboom op het Raadhuisplein, vlakbij de ingang van het Huis van Sinterklaas. Wie een kind met een van de wensen in de boom wil verrassen, moet er eens een kijkje gaan nemen om te zien welke wensen mogelijk zijn en het kind vervolgens opgeven. De Sint laat daarna een aantal wensen in vervulling gaan.

De wensboom is een ‘onafhankelijk’ onderdeel van Het huis van Sinterklaas. Tijdens de openstelling van het Huis staat deze boom op het Raadhuisplein. Via de wensboom wil de Sint in contact komen met kinderen die extra aandacht verdienen en in het zonnetje gezet willen worden. Zij hebben zich op een of andere manier bijzonder onderscheiden of iets meegemaakt waardoor ze wel een opkikkertje kunnen gebruiken.

Ouders, grootouders, opvoeders en begeleiders kunnen kinderen aanmelden via de speciale brievenbus bij de wensboom op het Raadhuisplein of via e-mail [email protected]. Om in contact te komen ontvangt de organisatie achter het Huis graag naam en leeftijd van het kind, email adres, telefoonnummer, argument en voorkeur voor een wens uit de wensboom. (Graag twee wensen aangeven om te voorkomen dat er een al weg is). De kinderen die de Sint selecteert ontvangen een wens uit de boom en daarnaast trakteert Sint hen samen met hun gezin op een feestje bij hem, in zijn tijdelijk huis, met limonade en taart! In de wensboom hangen de wensen waar men uit kan kiezen. De wensen zijn voor kinderen. Daarbij kun je denken aan een feestje of een workshop of een bezoek aan iets speciaals.

Het Huis van Sinterklaas Waalwijk is dit jaar geopend van 18 november tot en met 1 december. Scholen kunnen maandag, dinsdag, woensdagmorgen en donderdag op bezoek kunnen komen. Het publiek heeft gelegenheid om op woensdagmiddag, zaterdagen en zondagen op bezoek te komen. Tickets zijn te bestellen via de website www.huisvansinterklaaswaalwijk.nl

De verkoop loopt inmiddels als een speer en sommige tijdssloten zijn al bijna vol. Het Huis trok vorig jaar maar liefst zevenduizend bezoekers. De Sint hoopt dit jaar weer net zo veel mensen te mogen ontvangen. Elk kwartier kunnen er dertig personen met de rondleiding mee. Zij bezoeken onder leiding van een gids de kamers waarin de pieten leren lezen en waar puzzels opgelost gaan worden en onderweg zien ze hoe de pakjes hun weg vinden naar een kind. Er is ook een pietenslaapzaal met een hindernissencircuit en in de werk- en slaapkamer van de Sint ontmoeten kinderen de goedheiligman. Het thema van het Huis van Sinterklaas is dit jaar ‘Letters’.

De Sint wil op deze plaats graag ook een woord van dank uitspreken. Zonder sponsors en heel veel vrijwilligers is een evenement als het Huis volgens hem niet te organiseren. Hij en zijn pieten zijn daarom dolblij dat er zo veel lieve mensen zijn die hen willen helpen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen