Asieldier Keesje zoekt nieuwe baas

Foto: Dierenasiel Waalwijk

Geboren in december 2016, een paar maanden later als schattig jong puppie opgenomen in een voor haar veel te druk gezin, in april 2018 wegens omstandigheden naar het asiel gebracht en in juli 2019 met brandwonden weer in het asiel terechtgekomen. Slechter kan een hond het haast niet treffen.

Daarom moet er deze keer beslist een passend, blijvend nieuw adres voor Keesje gevonden worden. Een plekje zonder veel prikkels, waar ze de nodige aandacht en liefde van de baas zal krijgen.

Deze driejarige teef is nogal onzeker en weet bij stress niet goed hoe ze daarmee om moet gaan. Die aangeboren onzekerheid is door haar voorgeschiedenis behoorlijk toegenomen. Haar eerste adres was eigenlijk niet geschikt voor een hond als Keesje, hoe goed men het ook bedoelde. Het daaropvolgende verblijf in het asiel was natuurlijk ook niet optimaal, voor welke hond dan ook. Maar de belevenis van afgelopen april was de grootste klap. Haar baas had in de schuur waar Keesje zich bevond, vuurwerk opgeslagen. Toen dat ontplofte, wist Keesje ternauwernood te ontsnappen, maar wel zat ze onder de ernstige brandwonden. Gelukkig kon ze later worden opgespoord en is ze naar het asiel gebracht. Het heeft lang geduurd voordat haar wonden genezen waren, maar nu kan ze geplaatst worden.

Wanneer iemand Keesjes vertrouwen heeft gewonnen, zal ze een lieverd zijn, maar alles wat vreemd en verontrustend is, brengt haar uit haar evenwicht. Om dat te kunnen begeleiden, moet de nieuwe baas wel ervaring met honden hebben en daar tijd en energie in willen steken. Maar dat verdient een hond als Keesje zeker.

Denkt u dat u de juiste, ervaren persoon bent om haar een stabiele toekomst te verschaffen, kom dan gerust eens kennismaken in Dierenasiel Waalwijk, Prof. Van ’t Hoffweg 7 . Bellen kan natuurlijk ook: 0416333964.

Keesje krijgt van Honden Opleidings Centrum Both in Sprang-Capelle tweemaal een individuele gedragsbegeleiding cadeau. Uitlaatservice Stap In van Diana Treffers in Kaatsheuvel heeft tien gratis uitlaatbeurten in petto. Voorwaarde is wel dat baas en hond in de regio wonen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen