112

Waalwijker met drugs op achter het stuur

Foto: Politie

Een 45-jarige man uit Waalwijk viel zondag 10 november, omstreeks 20.00 uur, op vanwege het mobiel bellen tijdens het besturen van een personenauto. Hij reed de rotonde aan de Jan de Rooijstraat te Kaatsheuvel op en zag een motorrijder van de politie kennelijk niet aan komen welke ook de rotonde op reed.

De motoragent zag de bestuurder gelukkig wel aan komen. Een stopteken werd gegeven echter werd deze niet direct opgevolgd. Na het gebruik van optische signalen stopte de bestuurder uiteindelijk. Het gedrag van de bestuurder viel op waardoor er verdenkingen ontstonden op het rijden onder invloed van drugs.
Na het uitvoeren van een speekseltest bleek dit vermoeden juist. De speekseltest gaf bijna alle soorten drugs aan op THC na. De bestuurder is overgebracht naar het politiebureau te Sprang-Capelle voor verhoor en bloedafname door een GGD arts.

Als de uitslag bekend is zal proces-verbaal opgemaakt worden ter zake rijden onder invloed van drugs. Een rijverbod voor de duur van 24 uur werd uitgereikt.
Tevens ontving de bestuurder een proces-verbaal ter zake het vasthouden van een mobiele telefoon.


  • Je bedrijf, stichting of vereniging in de schijnwerpers? Kies dan voor de Gewoon Magazines!
  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOS– Android) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen