Geslaagde kick-off GO Running

Op woensdagmiddag 6 november deed John van den Hoven, wethouder sport van gemeente Waalwijk in het bijzijn van enkele spelers van RKC Waalwijk de aftrap van het project GO Running. Het project is een samenwerking tussen verenigingen en maatschappelijke organisaties, met het doel mensen te enthousiasmeren om regelmatig te gaan hardlopen.

Zo’n 75-80 kinderen namen deel aan een sportieve middag bij atletiekvereniging ACW’66. De kick-off startte met een gezamenlijke warming-up en een rondje hardlopen over de atletiekbaan, waarbij ook de RKC-profs Ingo van Weert en Fabian Sporkslede enthousiast meededen. Aansluitend maakten de deelnemers kennis met verschillende onderdelen van atletiek, waaronder uiteraard hardlopen en ook verspringen, hordelopen, vortex werpen en starten vanuit startblokken.

ACW’66-voorzitter Harald van Engelen en mede-organisatoren Stichting Samen RKC, Stratenloop Waspik en Triathlon & Loopvereniging De Langstraat zijn tevreden over de start van GO Running. “De komende maanden bieden de verenigingen clinics en proeftrainingen aan en nodigen we kinderen en volwassenen van harte uit om mee te doen aan leuke en sportieve evenementen.” Als eerste hardloopevenement staat de 13e Stratenloop Waspik op de kalender, op zondag 8 december. Nieuw onderdeel is de GO Familierun, waar letterlijk de hele familie aan kan meedoen. Een week later vindt de Lidocross plaats en in het voorjaar staan meer evenementen op de GO Running-kalender, waaronder de eerste RKC Stadionrun op 19 april, een activiteit van Stichting Samen RKC.

Kijk voor meer informatie over GO Running op www.gowaalwijk.nl.