Berichten uit Waspik (week 46)

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 46 – 2019

Mark van de Veerdonk

WASPIK – Boldertheater heeft op zaterdag 16 november haar tweede voorstelling van het jubileumjaar. Mark van de Veerdonk brengt zijn programma ‘Geen viking’. De voorstelling is extra bijzonder door de mogelijkheid een kleedkamersessie met Van de Veerdonk te boeken. Kaarten voor de voorstelling zijn à 17,50 euro te koop via www.denbolder.nl. De voorstelling begint om 20.15 uur. Deelname aan de kleedkamersessie inclusief ticket voor de voorstelling bedraagt 22,50 euro

Lasergame

WASPIK – Voor jeugd van 12 tot 16 jaar wordt er vrijdag 15 november een Lasergame avond gehouden in Den Bolder van 18.30 uur tot 22.00 uur. Jeugd kan meedoen voor 1 euro per spel. Daarnaast is er een chill-out ruimte met allerlei spellen en een DJ-set.

Aankomst Sinterklaas

WASPIK – De aankomst van Sinterklaas in Waspik staat gepland op zondag 17 november om 13.00 uur bij Jachthaven Scharloo. Hij wordt verwelkomd door burgemeester Kleijngeld; er is een DJ aanwezig en er zal worden gedanst. Daarna is Sinterklaas in buurthuis ’t Schooltje waar een groot feest is. Iedereen is welkom.

Galerie Den Bolder

WASPIK – Bij Galerie Den Bolder in Waspik is tot 20 november een expositie met werken van leden van Senioren Vereniging Waspik en van Lydia Jansen. De diverse werken van de leden van de Senioren Vereniging zijn gemaakt met olie, acryl, kleurpotloden en krijt op doek. Lydia Jansen laat een keur aan beeldhouwwerken zien in materialen als brons, beton, marmer en albast. De expositie is gratis toegankelijk tijdens openingsuren van Den Bolder.

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 17 november een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van dominee Boer uit Rhenen.

Vijfde Waspikse Muziekquiz

WASPIK – Op zaterdag 23 november wordt de vijfde Waspikse Muziekquiz gehouden bij eetcafé Hieriest in de Raadhuisstraat in Waspik. Om 20.00 uur start de quiz van zes rondes van ieder elf vragen in elf thema’s. De inschrijving is inmiddels gesloten. De deelnemende teams strijden om de felbegeerde George Beker.

Meezing Plus

WASPIK – Den Bolder organiseert op zondag 24 november het jaarlijkse Meezing Plus in Den Bolder in Waspik. Zangers en zangeressen zingen live tal van meezingers en luisterliedjes, variërend van The Beatles tot Benny Neyman. Meezing Plus wordt gehouden op zondag 24 november vanaf 14.00 uur; de zaal gaat open om 13.30 uur. De toegang bedraagt 5 euro. Meer info op www.denbolder.nl.

Lezing Herders en koningen

WASPIK – Heemkundekring Op ’t Goede Spoor uit Waspik organiseert op dinsdag 26 november een lezing in buurthuis ’t Schooltje in Waspik. De lezing wordt gehouden door Wouter Prins. Hij vertelt over de manieren waarop het Kerstfeest door de eeuwen heen is gevierd. De lezing begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk voor leden van de heemkundekring; niet-leden betalen 3,50 euro.

Voeding en bewegen

WASPIK – Op donderdag 28 november wordt in Den Bolder in Waspik een themabijeenkomst Voeding en Bewegen gehouden. Diëtiste Manon van Alphen en leefstijlcoach Hans Janssens geven tips op gezond te leven. De avond duurt van 18.45 uur tot 20.45 uur; inloop is vanaf 18.30 uur. De toegang is gratis maar aanmelden vooraf is gewenst via tel. 0416-311346 of via [email protected].