Bs. Pater van der Geld en de landelijke onderwijsstaking

Foto: Bs Pater van der Geld

Vandaag is de landelijke stakingsdag voor het primair – en voortgezet onderwijs. In tegenstelling tot de andere landelijke stakingsdagen de afgelopen twee jaar is Bs. Pater van der Geld uit Waalwijk vandaag niet gesloten voor de kinderen. Niet omdat het team niet achter de doelen van de staking staat, integendeel. Dit keer een ander signaal, samen met de kinderen om wiens toekomst alles draait.

De zorg om het onderwijs is heel groot. Het gaat het team van de Pater van der Geld aan het hart dat ze hun werk niet naar behoren kunnen uitvoeren, met grote zorgen naar de toekomst. De verwachtingen van de juf of meester voor de klas, alsook met betrekking tot de werkzaamheden van de ondersteuners en schoolleiding, groeien en groeien. De daadwerkelijke tijd die besteed wordt aan onderwijs komt in de verdrukking. De werkdrukbeleving is groot en dat komt niet door het samenwerken met kinderen. Onderwijs geven aan kinderen, daar ligt onze passie! Het is hoog tijd om te investeren in de toekomst, noodpakketten zijn voor het korte-termijn-denken. Het mooie vak van onderwijsgevende moet weer aantrekkelijk worden. Wanneer je nu constateert dat het lerarentekort dramatische vormen aan gaat nemen, moet er nu op ingespeeld worden. En ja, passende beloning en gelijkwaardigheid met het VO en andere HBO-beroepen is ook een ding.

De kinderen van de Pater van der Geldschool hebben woensdagochtend spandoeken en borden gemaakt met teksten die de kern raken. Deze mooie foto is het resultaat van deze gezamenlijke activiteit, waarbij de oudste leerlingen de jongere leerlingen hebben geholpen. We staan hier rug aan rug en hopen dat vandaag bijdraagt aan een structurele oplossing.