Seizoensexcursie en lezing Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Foto: Wikimedia Commons

In november staat de Bibliotheek in het teken van Nederland Leest. Het thema van Nederland Leest is Duurzaamheid. De mooiste natuurverhalen van Jan Wolkers zijn speciaal voor Nederland Leest gebundeld in het geschenkboek Winterbloei. Daarom organiseert de Bibliotheek Midden-Brabant in samenwerking met IVN Brabant een seizoensexcursie en een lezing over De Loonse en Drunense Duinen.

Laat u tijdens de lezing op 14 november in de bibliotheek Waalwijk door een enthousiaste en ervaren gids in anderhalf uur als het ware meenemen door dit prachtige gebied, dat het grootste levende stuifzandgebied van West-Europa is. Hij vertelt over de ontstaansgeschiedenis, de flora en fauna, het stuifzandherstel en natuurbrug Westloon. Geniet van vele vogelgeluiden in het bos, o.a. van de gaai, koekoek en nachtegaal en laat u verrassen door de verscheidenheid van het gebied: de zandvlakte van de duinen en het natte gebied van de Brand met zijn rijkdom aan paddenstoelen.

Tijdens de excursie op 24 november in Loon op Zand staan het seizoen van het moment en de betekenis ervan voor de natuur centraal. In elk jaargetijde is het de moeite waard om het prachtige gebied De Loonse en Drunense Duinen te bezoeken. De excursie vindt plaats door het nationaal park onder leiding van een speciaal opgeleide natuurgids.

Wat is er te doen in de Bibliotheek Waalwijk?
Datum: 14 november
Tijd: 20.00 tot 21.30 uur
Locatie: de Bibliotheek Waalwijk, Wilhelminastraat 4a te Waalwijk
Deelname aan de lezing is gratis.
Voor meer informatie en aanmelding: [email protected]

Wat is er te doen in Loon op Zand?
Datum: 24 november
Tijd: 10.30 tot 12.00 uur
Locatie: verzamelen bij Natuurpoort van Loon, Kloosterstraat 115-119 te Loon op Zand
Deelname aan de wandeling is gratis.
Voor meer informatie en aanmelding: [email protected]

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden