Museum voor Hedendaagse Kunst in Waalwijk geopend!

Het nieuwe Museum voor Hedendaagse Kunst aan de Grotestraat 208 in Waalwijk is vanmiddag geopend. In het museum exposeren en werken kunstenaars uit de regio Waalwijk.

Wethouder John van den Hoven, Joep Trommelen en voorzitter van de stichting G…MHK, Pieter Verboom, spraken de vele aanwezigen toe. De kunstenaars ontvingen vervolgens uit handen van Paul Verwiel (lid ledenraad Rabobank de Langstraat) een cheque t.w.v. € 5000,-. Het museum werd hierna gezamenlijk geopend door de acht exposerende kunstenaars Pieter Verboom, Luuk Aarts, Marieke van Heesbeen, Hilde van Mierlo, Hans van Bijnen, Robert Aalbers, Jozef Mahieu en Albert Hendriks.

In het museum zijn heel verschillende werken te zien zoals beeldende kunst, schilderwerken, fotografie, keramiek, objecten en glaskunst. De jongste kunstenaar, Hilde van Mierlo is 21, en de oudste kunstenaar, Pieter Verboom is 84.

Verschillende kunstenaars overwegen om workshops te gaan geven en er zullen regelmatig gastexposanten worden uitgenodigd.

Het Museum voor Hedendaagse Kunst is gratis toegankelijk en geopend op elke vrijdag, zaterdag en koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur.


  • Je bedrijf, stichting of vereniging in de schijnwerpers? Kies dan voor de Gewoon Magazines!
  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen