Nieuwe duo-expositie in Kunstencentrum Waalwijk

Foto: KCW

WAALWIJK – In Kunstencentrum Waalwijk is deze week een nieuwe duo-expositie gestart met werk van Adwa van Beers – van der Steen en Suan Broekhuijsen. Gratis te bezoeken tot en met maandag 18 november van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 21.00 uur aan de Irenestraat 3 in Waalwijk.

Broekhuijsen maakt haar kleurrijke schilderijen bij voorkeur figuratief. Suan: “Mijn belangrijkste inspiratiebron is de culturele diversiteit van de mensen die ik tegenkom. Passioneel leg ik mij toe op het schilderen van Afrikaanse vrouwen, wier kracht ik bewonder. Ik zou zeggen dat er bijna een soort magnetisme tussen hen en mij bestaat. De keren dat ik in Afrika was heb ik dit dan ook al heel sterk ervaren.”

Adwa van Beers-van der Steen werkt al meer dan 40 jaar keramiek: “Ik ga met name voor abstracte, minimalistische objecten. Hierbij gebruik ik technieken, als handvormen, draaien op de schijf en opbouwen met platen klei. Gedreven door het gewenste resultaat kies ik voor een bepaalde manier van stoken (raku, gasoven, elektrische oven, zoutoven).”


  • Je bedrijf, stichting of vereniging in de schijnwerpers? Kies dan voor de Gewoon Magazines!
  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden