Opening Museum voor Hedendaagse Kunst in Waalwijk

G...MHK
Foto: Luuk Aarts

Het zal weinig centrumbezoekers ontgaan zijn want sinds enkele weken prijken er uitnodigende posters met de tekst ”Oh kom er eens kijken…” op het pand Grotestraat 208. Op een van de mooiste plekken van Waalwijk wordt op zaterdag 26 oktober een nieuw museum geopend. Het G…MHK. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om van 16.00 tot 18.00 uur de officiële opening bij te wonen.

In april van dit jaar startte de gemeente Waalwijk en het centrummanagement het project ‘Volop Waalwijk’. Een project met als doel zoveel mogelijk plaatselijke initiatieven tijdelijk een plek te bieden in leegstaande winkelpanden om op die manier het stadshart een nieuwe impuls te geven. Initiatiefnemer van het G…MHK, fotograaf Luuk Aarts, zag daarin een uitzonderlijke kans om hedendaagse kunst dichter bij het (winkelend) publiek te brengen en een plek te creëren waar kunstenaars uit de regio een kans krijgen om hun werk te tonen. In totaal zal er door acht kunstenaars werk geëxposeerd worden. Het Nieuwe SchoenenMuseum doet ook mee. Met enige regelmaat zullen er tentoonstellingen van gastexposanten te zien zijn.

Deze groep zal zorgen voor een zeer divers kunstaanbod van fotografie, keramiek, schilder- en glaskunst, objecten, installaties en nog veel meer moois. De kunstenaars willen tijdens openingsuren zelf aanwezig zijn om met bezoekers in contact te treden en om workshops/ demonstraties te geven. Zo blijft het G…MHK altijd ‘in beweging’. Het Museum voor Hedendaagse Kunst zal gratis toegankelijk zijn maar de G… in de naam mag eigenlijk door iedereen zelf ingevuld worden. Kom eens een kijkje nemen welk woord het best bij het museum past, grandioos, gezamenlijk, goddelijk…

De kunstenaars Hans van Bijnen, Marieke van Heesbeen, Pieter Verboom, Hilde van Mierlo, Jozef Mahieu, Albert Hendriks, Robert Aalbers, Luuk Aarts en het Nieuwe SchoenenMuseum nodigen u van harte uit om bij de opening aanwezig te zijn op zaterdag 26 oktober om 16.00 uur, Grotestraat 208 in Waalwijk. Het G…MHK zal daarna elke vrijdag, zaterdag en op koopzondagen geopend zijn van 12.00 tot 17.00 uur.


  • Waalwijk.nieuws.nl is genomineerd voor ‘Beste Vrijwilligersprestatie Organisatie’ Stemmen kan tot 8 november via de Facebookpagina van de gemeente Waalwijk. De winnaar(s) worden bekend gemaakt tijdens de feestavond ‘Waalwijk Ontmoet’ op zaterdag 16 november.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden