Wethouder Dilek Odabasi-Seker legt eerste steen nieuw clubgebouw Scouting AZG

Woensdagmiddag werd, onder toezicht oog van Marcel Kleijngeld van Bouwbedrijf Kleijngeld, door wethouder Dilek Odabasi-Seker de eerste steen gelegd van het nieuwe clubgebouw van Scouting AZG aan de Drunenseweg 21B in Waalwijk. Het gebouw biedt onderdak aan de scouting en aan Mikz Kinderopvang uit Kaatsheuvel die ook gebruik gaat maken van het gebouw.

Voorzitter Kees van Heesbeen sprak de aanwezigen toe en bedankte met name de gemeente Waalwijk, Rabobank Waalwijk, Wim Coppens (bouwbegeleider namens AZG), Jeroen van Alphen (Alphaa Bouwkostenregisseur) en de vele vrijwilligers van AZG voor hun inzet.

Het plan voor de nieuwbouw leefde al jaren. De vereniging kreeg te maken met allerlei tijdrovende procedures. Zo zijn de beschermde diersoorten kamsalamander en de groene kikker aangetroffen in het gebied bij de Drunenseweg. Maar uiteindelijk ging het licht op groen nadat de gemeenteraad in april van dit jaar akkoord ging met extra financiële steun van 150.000 euro voor het plan wat ruim een miljoen euro gaat kosten.

Scouting AZG

Scouting AZG Waalwijk is actief sinds 1934 en inmiddels een van de grootste scoutinggroepen in Nederland. Ze hebben bijna 500 leden en bieden een gevarieerd en uitdagend scoutingprogramma aan jongeren tussen de 5 en 18 jaar.

Eerstesteenlegging – nieuwe yell reportage

Geplaatst door Scouting Andreas Zijlmansgroep op Woensdag 2 oktober 2019

 

Een impressie van het nieuwe onderkomen van de Waalwijkse scouting AZG. © Piet Plasmans Bouwburo VOF
Een impressie van het nieuwe onderkomen van de Waalwijkse scouting AZG. © Piet Plasmans Bouwburo VOF
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden