La Vuelta 2020 komt door De Langstraat

Fietsen doe je in De Langstraat! Alsmaar rechtdoor over het Halvezolenlijntje, langs de oevers van de Bergsche Maas, over kilometerslange kronkelende dijken en de bospaadjes van De Loonse en Drunense Duinen. Duizenden recreanten maken fietstochtjes door het gevarieerde landschap, maar ook profwielrenners als Marianne Vos, Lars Boom en Mathieu Hermans vinden er hun weg. En in de zomer van 2020 mogen we er zelfs het peloton van La Vuelta verwelkomen! En dat is heel bijzonder.

Twee etappes van de Ronde van Spanje doorkruisen regio De Langstraat. Op zaterdag 15 augustus worden Vlijmen, Haarsteeg, Herpt en Heusden aangedaan en de dag erna de kern Dongen. Maar niet alleen deze twee dagen wordt het feest; graag bouwen La Vuelta Holanda, BrabantSport, Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) De Langstraat en betrokken gemeenten al vanaf april met jou de spanning op met een serie van evenementen en activiteiten. Zij roepen inwoners, tourclubs, wielerverenigingen, sportorganisaties, horeca, winkeliers, evenementenorganisatoren en culturele organisaties op om bij te dragen aan de totstandkoming van de programmering.

Ideeën? Meld ze aan!

Draag jij graag bij aan een feestelijke doorkomst op 15 of 16 augustus of heb jij ideeën om in te spelen op de thema’s wielercultuur, (recreatief) fietsen en/of Spanje in de aanloop hier naar toe? Meld je activiteit dan aan op www.lavueltahollanda.com. Denk daarbij aan sportieve en recreatieve activiteiten, zoals een spinningmarathon, dikke banden race, wielerronde of fietsevenement voor het hele gezin. Maar vergeet ook onze Spaanse erfgoedbanden (in de 16e eeuw stond Nederland onder Spaans gezag) en de Spaanse culinaire specialiteiten niet als inspiratiebron. Voor organisatoren die een bijdrage tot € 40.000,- vragen sluit het aanmeldloket al op 31 oktober as.

Bijeenkomst op 22 oktober

Op 22 oktober om 19.30 uur organiseert RBT De Langstraat op een centrale locatie in de regio een bijeenkomst voor belangstellenden die voornemens zijn een projectvoorstel in te dienen. Ben je op zoek naar meer inspiratie, wil je geholpen worden om je ideeën te vertalen in een concreet en kansrijk projectplan, of ben je op zoek naar partners om tot uitvoering van je plan te komen? Meld je dan voor 15 oktober aan via [email protected] of neem contact op met projectleider Inge Sprangers via 0638290914.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden