Rabobank De Langstraat verwelkomt Sophie van Beeck in de kunstzone

Sophie van Beeck
Foto: Sophie van Beeck

Rabobank De Langstraat heeft op het kantoor in Waalwijk een kunstzone waar de bank exposities laat zien van lokale talenten. Maandelijks wisselt deze expositie. Kunstenaars uit de omgeving mogen hier hun werk exposeren. Deze maand kunt u een expositie bezoeken met ‘vilt’ van Sophie van Beeck.

De Rabobank beschouwt kunst als barometer van de maatschappij. Als lokale bank geven wij hier invulling aan door talent uit de Langstraat een podium te bieden. In ons nieuwe kantoorpand hebben wij daarom een kunstzone ingericht waar kunstenaars uit de Langstraat hun werk mogen exposeren.

De expositie pioneren met Vilt van Sophie van Beeck is de hele maand oktober te zien bij Rabobank De Langstraat. Vanaf 3 oktober is iedereen welkom om de expositie te komen bewonderen. Als viltkunstenaar stapelt ze laag over laag de vaak onbewerkte, ruwe wol op elkaar. Met de hand vilt ze de wol tot één geheel: een proces van uren, soms zelfs dagen. Als het vilten gedaan is, volgt een ambachtelijke afwerking. Om de wol lucht te geven, versnijdt of verknipt ze het werk. Ze draait, knoopt, vouwt, vlecht en speelt met het ritme totdat er een nieuwe orde ontstaat.

De kunstzone is gevestigd in het kantoor van de Rabobank in Waalwijk. De kunstzone is voor iedereen toegankelijk. Loop tijdens de openingstijden van de bank – maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur – gerust binnen om de expositie te bezichtigen. Ook zijn er historische items van Rabobank De Langstraat te bewonderen.

Bron: Rabobank

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden