35e Zuid Nederlands Kampioenschap Bloemschikken in Waalwijk

Foto: Groei & Bloei De Langstraat

Zondag 6 oktober organiseert Groei & Bloei afdeling De Langstraat het Zuid Nederlands Kampioenschap Bloemschikken. Bijna 60 deelnemers doen mee in diverse klassen en strijden om de eer zich een jaar lang kampioen van Zuid-Nederland te mogen noemen. Het ZNKB wordt inmiddels voor de 35e achtereenvolgende keer gehouden, een gebeuren met historie.

Van 11.00 uur tot 17.00 uur ben je als bezoeker welkom in Praktijkschool MET-Pro, aan de Koetshuislaan 1, in Waalwijk-Driessen. ’s Morgens kun je de deelnemers aan het werk zien en hen aanmoedigen natuurlijk. In de middag geniet je van spectaculaire demonstraties bloemschikken die verzorgd worden door Jack van Schaik, plantaardig arrangeur uit Waalwijk en door Leo van den Hoven, jarenlang actief als bloemschikdocent van de groenopleidingen in Den Bosch. En nu kun je het mooie bloemwerk dat de deelnemers gemaakt hebben van dichtbij bewonderen.

De deelnemers maken twee werkstukken. Als eerst komt het verrassingswerkstuk aan de beurt, waarvoor alle te gebruiken bloemen verzorgd worden door de organisatie. De deelnemers krijgen daarna ongeveer anderhalf uur de tijd om een mooi bloemwerk te maken. Daarna volgt het themawerkstuk dat de deelnemers aan de wedstrijd voor een deel al thuis voor mogen bereiden. Als thema voor deze wedstrijd is gekozen “De wereld van De Langstraat”. Lees meer hierover op www.delangstraat.groei.nl.

Maar er is nog meer te beleven: leuke aanschuifworkshops, gezellige kraampjes met lekkers en leuke hebbedingen op de “Bloemerige Markt”. Zo vind je bij BubblesBathnBody fijne bad- en verzorgingsproducten, allemaal gemaakt met organische en duurzame ingrediënten. Karin van Herwijnen van Het Theelepeltje verkoopt allerlei soorten thee, niet het gewone spul in een papieren zakje dat je zo in je glas hangt, maar fijne losse thee en voor de liefhebbers ook de Japanse matchathee. Maria Spapens van De Vaartse Hof uit Dongen komt met haar heerlijke moestuinjam in heel veel bijzondere smaken en allemaal even lekker. Lianne van Heesbeen maakt bijzondere gehaakte bloemen, leuk voor jezelf of als cadeautje. Babs en Britt maken scrunchies voor in je haar en zit jouw de scrunchie in jouw favoriete kleur niet in het assortiment, dan maken de jongedames er ter plekke een voor je. Of schuif aan bij de workshop “porselein stippelen” verzorgd door Esselyne Nieuwenhuizen en decoreer je eigen wandbordje of schaaltje.

De bloemschikkers van Groei & Bloei De Langstraat maken en verkopen boeketjes waarvan de opbrengst gaat naar Hospice Francinus de Wind in Waalwijk.

In de middag wordt twee keer een verloting georganiseerd met mooie prijzen, waarbij ook de werkstukken die gemaakt zijn tijdens de bloemschikdemonstraties door Jack van Schaik en Leo van den Hoven meedoen in de prijzenpot. Je kunt dus zomaar naar huis gaan met zo’n bijzonder bloemwerk of een van de andere leuke prijzen.

Er is koffie/thee of een frisje verkrijgbaar en voor de liefhebbers zorgen de baktalenten van Groei & Bloei De Langstraat voor heerlijke taart.

Zuid Nederlands Kampioenschap Bloemschikken
Locatie: Praktijkschool MET-Pro, Koetshuislaan 1, 5146 BA Waalwijk-Driessen
Van 11.00 tot 17.00 uur
Entree € 2,00 p.p. inclusief een consumptie.
Kijk voor meer informatie op www.delangstraat.groei.nl of mail naar [email protected].