Actie Waspikse vlaggen levert ruim 1700 euro op voor het goede doel

WASPIK – De nieuwe Waspikse vlag wapperde zaterdagmiddag fier in de mast op het erf van Gerben Maijers. Het erf van de loonwerker vormde het decor voor de uitgifte van de Waspikse vlag en daaraan gekoppeld de bekendmaking van het bedrag dat de vlaggenactie heeft opgeleverd voor de Maarten van der Weijden Foubdation; dit alles in bijzijn van de zwemmer.

De Waspikse vlaggenactie ging binnen mum van tijd viraal. Ontstaan vanuit de gedachte de huldiging van plaatsgenoot Maarten van der Weijden extra cachet te geven, werd het plan van Anita Langermans en Rianda Sprangers enthousiast ontvangen in het dorp. “We kregen al meteen die dag van dorpsgenoten de vraag waar ze zo’n vlag konden kopen”, vertelt Anita. “Toen we aangaven dat de vlaggen niet te koop waren, werd ons verzekerd dat er veel belangstelling voor zou zijn in het dorp. Die belangstelling hebben we op internet gepeild en dat bleek inderdaad zo te zijn. Toen zijn we er wat serieuzer mee aan de slag gegaan.”

Omdat het idee ontstond vanuit de huldiging van Van der Weijden, besloot het duo zijn Foundation als goede doel aan de actie te koppelen. Van elke vlag die verkocht werd, ging 5 euro naar de Foundation. “Je hebt natuurlijk in het begin geen flauw idee hoe zo’n actie gaat lopen. Maar aan de andere kant: elke euro voor kankeronderzoek is er één”, aldus Rianda.

Het werd uiteindelijk meer dan één euro. De aanwezige burgemeester Nol Kleijngeld kreeg van spreekstalmeester Ad Bax het uiteindelijke bedrag door en schreef dit onder toeziend oog van Maarten van der Weijden op een cheque: 1714,33 euro. “Dit is een prachtige actie van mijn dorpsgenoten”, liet Van der Weijden weten. “Het is fantastisch om te ervaren hoe hier met mijn acties wordt meegeleefd. Na de geweldige huldiging voor de vakantie is dit de kers op de taart.”

Anita Langermans beleefde de middag met een dubbel gevoel. Haar vader werd plotseling erg ziek waardoor zij de bekendmaking van het eindbedrag vanaf de zijlijn beleefde. Het kaartje dat Van der Weijden haar vader deze week stuurde, gaf veel troost en deed haar de actie met een goed gevoel afsluiten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden