Geweldige opbrengst ‘Heldenloop’ Pieter Wijten school

Vandaag, vrijdag 27 september, was het dan zover. Leerlingen uit groep 6,7 en 8 van basisschool Pieter Wijten uit Waalwijk liepen de Heldenloop tegen pesten om zo de landelijke Week tegen Pesten af te sluiten. Hierbij hebben zij geld opgehaald voor Stichting Omgaan met Pesten.

Twee weken geleden hebben de kinderen een filmpje gezien over Tim en Anouk en hun project ‘Wandelen tussen twee werelden’. Tim en Anouk wandelen in 64 dagen 1135 kilometer door Nederland om aandacht te vragen voor de gevolgen van pesten en mensen met psychische problemen. Vandaag liepen Tim en Anouk van ’s-Hertogenbosch naar Kaatsheuvel en de kinderen van de Pieter Wijten school lopen de laatste 5 kilometer mee.

De heldenloop

De kinderen verzamelden bij De Drie Linden in Drunen waar zij Tim en Anouk in levende lijve ontmoeten. “Ik was wel een beetje zenuwachtig hoor, want ik heb jullie op youtube gezien en jullie zijn zo populair” was een reactie van een van de leerlingen. Samen met Dilek Odabasi en Marjan Sol van Gemeente Waalwijk en bestuurslid Lianne Laumen van Stichting Omgaan met Pesten, vertrokken de leerlingen met Tim en Anouk om 13.30 uur richting Het Genieten in Kaatsheuvel. Onderweg werd er veel met elkaar gepraat, gezongen en vooral ook veel vragen gesteld aan Tim en Anouk. De kinderen waren onder de indruk van de verhalen die Tim en Anouk vertelt hebben en ze vonden het vooral erg knap dat hun wandeltocht 6 weken lang duurt. Ook het lopen met de zware rugzakken van Tim en Anouk was een hele uitdaging die veel kinderen wel aangingen.

Stichting Omgaan met Pesten

De opbrengst van de tocht gaat naar Stichting Omgaan met Pesten. Deze stichting spant zich in om enerzijds pesten te voorkomen en anderzijds om pesten op te lossen, of de gevolgen daarvan te beperken. Omgaan met Pesten richt zich in de eerste en belangrijkste plaats op de slachtoffers. Zij worden getraind en ondersteund in het toepassen van de Sta-Sterk-methode, waardoor ze door middel van o.a. sterke lichaamstaal hun zelfvertrouwen vergroten en beter voor zichzelf kunnen opkomen waardoor het pesten afneemt of stopt. Ook mensen in de (directe) omgeving zijn onderdeel van de aanpak van de stichting om haar doel te realiseren. Ouders, klasgenoten, familieleden en professionals, iedereen heeft een rol bij het voorkomen en aanpakken van pesten.

Marloeszie

Marloes van Tetering, trainer Omgaan met Pesten, zet zich vanuit haar praktijk Marloeszie in tegen pesten. Zij heeft deze heldenloop geïnitieerd en is erg blij met het enthousiasme van de kinderen van de Pieter Wijten school. “Het was heel mooi om te zien hoe betrokken de kinderen waren in de aanloop naar de tocht toe. De heldenloop was op hun vrije middag en toch liep ruim de helft van de groepen mee. Ook kinderen die niet mee konden lopen, hebben geld opgehaald om zo hun steentje bij te kunnen dragen. De kinderen liepen in een wit T-shirt waarop ze eerder deze week complimenten voor elkaar geschreven hadden. Als ik daar naar vroeg tijdens de wandeltocht, gingen de kinderen stralen als ze vertelden welke complimenten ze gekregen hadden. Zo mooi om te zien.”

Eindbedrag

Rond 15.00 uur kwam de groep aan bij het Genieten. Er was een warm onthaal van ouders, opa’s en oma’s die de kinderen onder luid applaus binnenhaalden. En toen was daar het moment van de bekendmaking van het bedrag. Uit de handen van leerling Ruben kregen Tim, Anouk en Lianne de cheque met daarop het geweldige bedrag van € 619,90.


  • Wil jij ook een gezonder en vitaler leven? Doe dan mee met Fit Challenge De Langstraat! KLIK HIER voor meer informatie en om je in te schrijven!
  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOS– Android) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden