Basiscursus muziek voor kinderen van 6 t/m 9 jaar

Foto: KCW

Binnenkort start weer een cursus Op weg naar een Instrument voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 6 tot 9 jaar bij Kunstencentrum Waalwijk. Wil uw kind graag muziek spelen, maar heeft het geen idee welk instrument? In de cursus Op weg naar een Instrument leren kinderen in tien weken verschillende instrumenten kennen.

Wat is het verschil tussen een piano en een keyboard? Hoe klinken de verschillende blaasinstrumenten? En hou je meer van het geluid van de akoestische of elektrische gitaar? Aan het eind van de cursus hebben de kinderen heel veel nieuwe instrumenten leren kennen, maar hebben ze ook hun eigen stem ontdekt. Want een deel van de lessen wordt gegeven door onze zangdocente Kris van Son!

Belangrijkste doel is dat kinderen leren hoe de verschillende instrumenten klinken en waarom ze die mooi of juist niet zo mooi vinden. De cursus is ook een prima start voor ‘echte’ muziekles.

Inschrijven kan op www.kunstencentrumwaalwijk.nl of bij de balie in het Kunstencentrum aan de Irenestraat 3. Openingstijden maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 21.30 uur.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden