Leerlingen basisschool Pater van der Geld in Waalwijk reizen de wereld over

De tweejaarlijkse feestelijke Pater van der Geld-dag had dit jaar als thema “Reis je mee”. Na ontvangst van hun boardingpass en paspoort, moesten de leerlingen van de onderbouw zich melden bij hun eigen gate. Hier stond een stewardess de kinderen op te wachten om vervolgens met ze op reis te gaan. In verschillende groepjes bezochten de kinderen diverse landen. De klaslokalen waren voor 1 dag omgetoverd in een land. De fantastische aankleding van de klaslokalen was verzorgd door leden van de Ouderraad.

In Cuba konden ze met de voetjes van de vloer en kregen ze Salsa les, in Amerika waagden ze een (verantwoord) gokje aan de roulettetafel en ze kregen een kennismakingsworkshop Djembé van Cor Bakker, gastheer bij Inloophuis Toon. De meisjes mochten zich laten schminken als Geisha en kregen een knotje met Japanse stokjes in hun haren. De jongens maakten hun eigen Ninjahoofdband.

Veel plezier hadden de kinderen ook in Frankrijk, waar ze schilderles kregen van 3 echte kunstenaressen. Prachtige kunstwerken met bloemenvelden van zonnebloemen en lavendel sieren nu de school. Kunstenares Marja Kitselaar uit Oisterwijk kijkt terug op een geslaagde ochtend. Zij geeft regelmatig workshops schilderen, kleien of steentje bewerken en haalt veel voldoening uit haar werk.

Uiteraard was er ook tijd voor een versnapering. In België stonden lekkere wafels klaar en op Bali was er een tropische verrassing, namelijk een heerlijke exotische fruitspies. Sommige kinderen wisten zelfs hun naam in hiërogliefen te schrijven en konden daarna even tot rust komen in India. Hier kregen ze een les kinderyoga, geheel verzorgd door Femke van Komen van Fem’s Kinderyoga.

De leerlingen van de bovenbouw werden in 2 groepen opgesplitst en gingen om beurten naar het Kunstencentrum en Engeland. Bij het Kunstencentrum mochten ze kiezen voor een workshop kleien, hiphop, rappen of animatie. De leerlingen waren laaiend enthousiast na terugkomst op school.

In de klaslokalen Engeland stond er voor 180 leerlingen een heerlijke High Tea klaar. Ze moesten nog wel even zelf hun hapjes klaarmaken, waaronder scones en sandwiches. Gezamenlijk aten ze alles op onder het genot van een lekker kopje Engelse thee.

Om half 1 was de reis dan toch echt ten einde en stapten de leerlingen weer van boord om huiswaarts te gaan! De Pater van der Geldschool kijkt terug op een ontzettend geslaagde dag!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden