Berichten uit Waspik (week 39)

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 39 – 2019

Buurtmarkt

WASPIK – Buurtvereniging De Hooght in Waspik houdt op zaterdag 28 september in het kader van de landelijke Burendag een buurtmarkt in en rond De Hooght aan de Carmelietenstraat. Alle gebruikers van De Hooght presenteren zich en daarnaast zijn er vijftien kraampjes van inwoners van de kern Waspik-Boven met uiteenlopende activiteiten. Ook is er live muziek. De markt duurt van 12.00 uur tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Waspikse vlag

WASPIK – De eenmalige actie van de speciale Waspikse vlag is verlengd. Mensen kunnen voor 15 euro een vlag bestellen waarvan 5 euro naar de Maarten van der Weijden Foundation gaat. Op zaterdag 28 september is de ophaaldag van de bestelde vlaggen. Inloop is dan vanaf 15.00 uur waarna burgemeester Kleijngeld rond 15.30 uur de opbrengst van de actie bekend zal maken. Voor de kinderen is er een springkussen. De middag wordt gehouden bij Gerben Maijers aan de Spoorstraat en is voor iedereen toegankelijk.

Oud papier

WASPIK – Zaterdag 28 september gaan vrijwilligers van de Nederlands Hervormde Kerk weer op pad om oud papier op te halen in Waspik. Vanaf 8.30 uur zal de speciale vrachtwagen het dorp doorkruisen om papier dat aan straat is gezet mee te nemen. De opbrengst van deze maandelijkse actie is een belangrijke bron van inkomsten voor de kerk.

Lezing ‘Ons moeder’

WASPIK – Heemkundekring Op ’t Goede Spoor uit Waspik organiseert op dinsdag 1 oktober een lezing in buurthuis ’t Schooltje in Waspik. De lezing wordt gehouden door journalist Hans van den Eeden. Hij vertelt over de periode dat ‘onze moeders en grootmoeders’ jong waren en hoe ze werden opgevoed. De lezing begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk voor leden van de heemkundekring; niet-leden betalen 3,50 euro.

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 29 september een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van dominee Van Kapel uit Waspik.

Kaartmarathon

WASPIK – Buurthuis ’t Schooltje in Waspik organiseert op zondag 13 oktober een kaartmarathon. De marathon bestaat uit rikken en jokeren. De opbrengst van de activiteiten komt ten goede aan het Updatefonds van het buurthuis. Deelnemers dienen om 09.30 uur aanwezig te zijn. Koffie en thee bij aanvang zijn gratis en de lunch is inbegrepen. Meer informatie en inschrijven à 10 euro bij Theo Rekkers: tel. 0416-312630 of 06-10697340.

Vijfde Waspikse Muziekquiz

WASPIK – Op zaterdag 23 november wordt de vijfde Waspikse Muziekquiz gehouden bij eetcafé Hieriest in de Raadhuisstraat in Waspik. Om 20.00 uur start de quiz van zes rondes van ieder elf vragen in elf thema’s. Inschrijven is vanaf heden mogelijk. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 personen vanaf 16 jaar. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per team, te voldoen op de avond zelf. Vooraf inschrijven kan tot 22 november door een mailtje te sturen naar [email protected] onder vermelding van de teamnaam en het aantal deelnemers.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden