Presentatie regionaal magazine over cultuuronderwijs

Foto: KCW

WAALWIJK – De cultuurintermediairs van de gemeenten Waalwijk, Altena, Geertruidenberg, Heusden, Loon op Zand en Oosterhout presenteerden deze week samen een magazine over zes jaar cultuureducatie met kwaliteit. In Waalwijk werd het magazine trots uitgereikt aan wethouders John van den Hoven (cultuur) en Dilek Odabasi-Seker (onderwijs) door de Waalwijkse cultuureducatie-intermediairs Maaike van den Brule en Susanne Vreeburg.

Het magazine geeft een terugblik op zes jaar Cultuureducatie met Kwaliteit in de zes gemeentes. Cultuureducatie met Kwaliteit is een subsidieregeling van de rijksoverheid waarmee scholen de kwaliteit van hun cultuuronderwijs kunnen verbeteren. Met cultuureducatie ontwikkelen kinderen competenties die ze nodig hebben om succesvol deel te nemen aan de maatschappij van de toekomst. De acht scholen in de gemeente Waalwijk die hiermee aan de slag zijn worden begeleid door Maaike van den Brule en Susanne Vreeburg. In het magazine zijn verhalen van deze, en scholen uit de vijf andere gemeenten, gebundeld en wordt een inkijkje gegeven in hun aanpak, activiteiten en ervaringen.

Het magazine wordt verspreid onder de scholen in de regio en andere betrokkenen. Tevens is er een online versie te bekijken op https://issuu.com/mbieb/docs/magazine_houvast

De intermediairs uit regio Midden-Brabant vormen samen het netwerk HouVast. Naast kennisdeling en uitwisseling is er ruimte voor gezamenlijke initiatieven zoals dit magazine. Ook worden regelmatig studiedagen voor het onderwijs en culturele aanbieders georganiseerd.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden