Weersvooruitzichten De 80 zijn fantastisch, het belooft een prachtig weekend te worden

Foto: De 80

Nog enkele dagen en dan wordt het een prachtig De 80 weekend. De weersvooruitzichten zijn fantastisch.

Het wordt een groot feest belooft Zerbine Putkamer, PR & Communicatie verantwoordelijke bij De 80 van de Langstraat. Sowieso het weer ziet er fantastisch uit. Ideaal wandel weer; zo’n 22 graden, niet te koude nacht, half bewolkt een klein windje en vooral droog!

In de middag starten naar verwachting zo’n 1.000 kinderen met ouders en bekenden aan de Mini 80. Een beestenboel wordt het dit jaar. Ze doen diverse posten aan zoals basisschool Pater van der Geld en alle met volop vertier voor de kinderen.

In de avond start de vertrouwde ‘De Rabobank 80 van de Langstraat’ voor de 39e maal. Bij de start zal ook stil worden gestaan bij de vorig jaar overleden wandelaar Frans Oosterbaan. Deze editie zullen zijn zoon Rogier, twee kleinzonen en vrienden meelopen als eerbetoon aan Frans. Naar verwachting zullen zo’n 2.500 wandelaars hun vergezellen.

Op het Raadhuisplein barst na de start om 20.00 uur het 80 feest ‘Swingen bij De 80’ los met artiesten als Vince Morgana en Ouwe Jongens Krentenbrood. Als de wandelaars overigens in de vroege ochtend hoofdpost Waspik passeren voegen de MiDi wandelaars zich bij hun. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar gaan evenals vorig jaar proberen 30km uit te lopen.
Dat dat niet voor iedere jongere een makkie is bleek wel vorig jaar als toch enkele jonge wandelaars uitvallen of met verbeten gezicht de finish over strompelen. ‘Vorig jaar hebben we vele enthousiaste reacties gekregen op de MiDi 80’ aldus Zerbine. ‘Zowel de jongeren zelf als de grote 80 deelnemers waren enthousiast’.

Overigens hoeven de jongeren geen feest te missen; in het centrum van Waalwijk wordt vrijdagavond een speciaal feest georganiseerd; ‘Tieners Swingen bij de 80’. Speciaal voor 12 tot en met 16 jarigen zal Kalvijn en Feestdj Remco optreden.

De vrijwilligers zijn deze week al volop bezig. De logistiek, medische zorg en verkeer zijn in actie en in het 80 weekend zelf zullen zo’n 600 vrijwilligers er voor zorgen dat het de wandelaars aan niets ontbreekt. Alles staat dus klaar voor een prachtig weekend!