Zonnebloemenrace in woonzorgcentrum Elzenhoven

De zonnebloemen werden in mei door de kinderen in de beleeftuin geplant.
De zonnebloemen werden in mei door de kinderen in de beleeftuin geplant.
Foto: Schakelring

Op woensdag 4 september jl. heeft wethouder Ronald Bakker van de gemeente Waalwijk prijzen uitgedeeld aan de kinderen die mee hebben gedaan met de Zonnebloemenrace in de beleeftuin van woonzorgcentrum Elzenhoven in Sprang-Capelle. De winnaar was de ‘eigenaar’ van de hoogste zonnebloem!

Een aantal kinderen uit de wijk Vrijhoeve in Sprang-Capelle deden mee met de zonnebloemenrace in Elzenhoven. In april hebben de kinderen een potje met zaadjes gekregen die ze thuis moesten verzorgen en in mei werden zij uitgenodigd om hun zonnebloempje in de vaste grond van Elzenhoven te zetten, waarna ze zelf verantwoordelijk waren voor de zorg van hun plantje. Ondertussen genoten de bewoners in Elzenhoven van de steeds groter wordende zonnebloemen in hun tuin.

Op woensdagmiddag 4 september was het tijd voor de prijsuitreiking van de zonnebloemenrace. Wie had de hoogste zonnebloem gekweekt? Samen met een team van de gemeente Waalwijk en Contour de Twern kwam Wethouder Ronald Bakker naar Elzenhoven om de zonnebloemen te meten en de prijzen aan de kinderen te overhandigen. De eerste prijs voor de hoogste zonnebloem werd gewonnen door Keelie van de Made met een lengte van 2.08 cm, de tweede prijs was voor Sander van de Berg en de derde prijs voor Noah Rozenbrand. Trots ontvingen zij een leuk cadeautje voor hun prestatie.

Het zonnebloemenproject maakt deel uit van de ‘beleeftuin’ van Elzenhoven die met name voor de bewoners met dementie is opgezet en nog volop in ontwikkeling is. Een tuin waarin de zintuigen geprikkeld worden door geur, kleur, geluid en ontmoeting. Met een team van vrijwilligers uit de wijk Vrijhoeve onder leiding van Herman Hoefnagel en in samenwerking met zorg- en welzijnsmedewerkers en de vrijwilligerscoördinator van Elzenhoven is er al veel op touw gezet. Zo zijn er o.a. al een moestuin gerealiseerd, een waterornament en bankjes geplaatst. Op vrijdagavond 20 september wordt de beleeftuin officieel geopend. Iedereen is van harte welkom om aanwezig te zijn of om eens te komen kijken!

Wethouder Ronald Bakker feliciteert de winnares van de zonnebloemenrace
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen