Expositie Corine Kroezen en Walter Maas

Penhoren
Foto: Corine Kroezen

Tot en met vrijdag 11 oktober is op alle etages van Kunstencentrum Waalwijk een expositie te zien met werk van Corine Kroezen en Walter Maas. Corine Kroezen werd in 1959 geboren in Woudrichem en groeide op langs de stranden van de Merwede. In haar werk, gemaakt van klei en zand, gaat ze op zoek naar niet alledaagse abstracte en organische vormen.

De klei die zij gebruikt mag zijn eigenschappen en uiterlijk behouden en hoeft niet altijd een afgesloten geglazuurd geheel te zijn. Daarnaast maakt Corine ook wandornamenten van keramiek. Kroezen exposeerde eerder in Nederland en Belgiƫ o.a. bij De Kunstschouw, Kunstkijk, Zwerven door de kunst, Kunstmaand Ameland en diverse Kunstroutes.

Walter Maas zoekt in zijn minimale wandobjecten naar leegte, ritme en ruimte. Alleen het noodzakelijke moet verbeeld worden: geen overbodige vormen, alleen de kern is van belang. Suggestie moet het toverwoord zijn. Alleen de pure vorm heeft bestaansrecht. Licht en schaduw als hoofdzaak van het beeld en kleurgebruik alleen als dat het beeld versterkt. Zijn werk werd eerder getoond in exposities in Nederland en Belgiƫ waaronder in Utrecht, Den Haag en Antwerpen.

Werk van beide kunstenaars wordt ook getoond in Galerie Kunstkip aan het Raadhuisplein in Waalwijk.

De expositie in Kunstencentrum Waalwijk is te bezoeken van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 21.30 uur. De toegang is gratis.

Walter Maas