Gratis proeflessen Taichi en Qigong bij Laogong

Foto: Laogong

Laogong begint in september weer met een jaarcursus Taichi en Qigong. De gratis proeflessen vinden plaats in de eerste twee weken van september.

Deze Chinese bewegingsleer, waarin vloeiende bewegingen samengaan met de ontwikkeling van ademenergie, is er op gericht om te leren ontspannen, tot rust te komen en het lichaam en de geest in balans te brengen. Je werkt hierbij aan een betere lichamelijke en geestelijke gezondheid, terwijl spieren en gewrichten niet extra belast worden. Je verhoogt je fysieke maar ook je mentale en emotionele weerstand en het is heerlijk om te doen. Bij Laogong ligt het accent van de lessen vooral op het creëren van rust en ontspanning en het beter kunnen omgaan met stress.

Steeds meer studies en artikelen worden gepubliceerd waaruit blijkt dat rustig bewegen beter is voor de gezondheid en de conditie dan een vorm van intensieve sportbeoefening, in het bijzonder voor mensen die wat minder actief zijn. De hierdoor verkregen mentale rust en balans hebben een positief effect op de algehele gezondheid. Het stimuleert tevens de bloedsomloop, de lymfehuishouding en de darmwerking en maakt je daardoor fitter en geeft extra energie.

Tijdens de Taichi- en Qigonglessen wordt er gewerkt aan de algehele gezondheid, uithoudingsvermogen, lenigheid en souplesse, evenwicht en balans en houdingsverbetering. De lessen zijn opgebouwd uit de volgende onderdelen: warming-up, Qigongoefeningen en Taichivorm, heilzame zelfmassage en als afsluiting een meditatieve oefening. Tijdens de cursus ontvang je gratis documentatie- en lesmateriaal van allerlei oefeningen, oefenseries en de Taichivorm zodat je die ook thuis kunt oefenen. Bovendien is het leuk om te doen en ziet het er mooi en rustgevend uit. Tijdens het seizoen besteden we aandacht aan meditatie en hebben we speciale themalessen.

De lessen aangepaste Qigong en alleen Qigong overdag vinden plaats op de woensdagmiddag en zijn speciaal bedoeld voor mensen die ’s avonds minder energie hebben. We hebben het eerste uur gereserveerd voor oudere mensen en degenen die fysieke problemen of ongemakken hebben en/of die ’s avonds weinig energie hebben om nog een les te volgen, er zijn stoelen en een invalidentoilet aanwezig. het tweede uur is voor iedereen die geen belang hecht aan de Taichivorm. Het derde uur is een Taichi- en Qigongles speciaal voor mensen die alleen overdag les willen of kunnen volgen.

De gratis Taichi- en Qigong proeflessen zijn op maandag 2 en 9 en op dinsdag 3 en 10 september van 20.00-21.00 uur. De proeflessen aangepaste Qigong zijn op woensdag 4 en 11 september van 13.30 tot 14.30 uur en de proeflessen Qigong voor iedereen van 14.30 tot 15.30 uur. De proeflessen Taichi en Qigong zijn van 15.30 tot 16.30 uur. Alle lessen vinden plaats in de gymzaal van de Juliana van Stolbergschool, Woeringenlaan 20 in Waalwijk.

Jan en Ron staan weer graag voor u klaar om u op een duidelijke en deskundige manier de verschillende oefeningen, oefenseries en Taichivorm aan te leren. Voor meer informatie en aanmelding: Jan Boeren, tel. 0416-851506 of kijk op onze geheel vernieuwde website www.laogong.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden