[email protected] van start in Waalwijk

Kinderen tot 15 jr. zijn welkom op het Cruyff Court om zich uit te leven met sport én creatieve en culturele activiteiten.
Foto: KOEN SUYK

Op woensdag 4 september vindt de eerste van vijf middagen plaats van het project [email protected] Kinderen tot 15 jaar zijn welkom op het Cruyff Court in Waalwijk om zich uit te leven met sport én creatieve en culturele activiteiten. Graffiti, freestyle voetbal, urban dance en kickboksen: het is er allemaal. Bovendien is straatvoetballer Nasser el Jackson er aanstaande woensdag ook bij.

Het project [email protected] is een landelijke samenwerking tussen Johan Cruyff Foundation en het Jeugdfonds Sport & Cultuur. In Waalwijk worden de activiteiten georganiseerd door buurtsportcoach Erdem Altin, tevens gecertificeerd coach van de Cruyff Foundation, en door Kunstencentrum Waalwijk, ondersteund door GO Waalwijk. Erdem Altin licht toe: “Met [email protected] willen we kinderen en jongeren toegang geven tot sport en cultuur dichtbij huis. Op vijf woensdagmiddagen (tot en met woensdag 9 oktober) kunnen kinderen op het Cruyff Court aan de Van der Merwedelaan (naast het RKC-stadion) tussen 13.30 en 16.30 uur allerlei sportieve en creatieve activiteiten uitproberen. Dankzij de samenwerking met Kunstencentrum Waalwijk bieden we een superleuk programma aan. Natuurlijk is er voetbal, maar óók kickboksen, urban dance, graffiti, music & play en meer. Bovendien kunnen de kids zich opgeven om op woensdagmiddag 18 september mee te gaan naar de open dag van de Cruyff Foundation in Amsterdam. Daar kunnen ze ook meedoen aan allerlei leuke workshops.”

‘Cultuur scoort!’

De aftrap van [email protected] vindt plaats op woensdag 4 september. Straatvoetballer en wereldkampioen groundmoves Nasser el Jackson komt dan zijn skills tonen. Kinderen kunnen aan elk onderdeel deelnemen, van sporten tot muziek maken. Deelname is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. [email protected] start op veertien Cruyff Courts in het hele land en Erdem is trots dat het Waalwijkse Cruyff Court één van die veertien locaties is. “Dat sport en cultuur heel erg goed samengaan, is in Waalwijk al wel bewezen tijdens het GO Waalwijk Festival op 25 augustus. De komende weken gaan we dat opnieuw laten zien. Cultuur scoort!”

Over het Jeugdfonds Sport & Cultuur

In Nederland groeien 378.000 kinderen op in armoede. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, tóch lid kunnen worden van een sportclub of aan dans, muziek of iets anders creatiefs kunnen doen. Voor die kinderen betaalt het fonds de contributie of het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Sport en cultuur helpen een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk de samenleving. Meer informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur is te vinden op de website van gemeente Waalwijk: www.waalwijk.nl.

Over de Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kinderen, overal ter wereld. Met sportprojecten voor kinderen met een beperking, de Cruyff Courts en Schoolplein14 krijgen deze kinderen letterlijk de ruimte. Ruimte waar zij zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden