FAUV opent in hartje centrum Waalwijk

Foto: Simone de Geus

Het centrum van Waalwijk is een damesboutique rijker! Op vrijdag 6 september opent FAUV haar deuren in de Stationsstraat, tegenover de ingang van De Els. De Waalwijkse onderneemster Alexandra van Lennep biedt er tal van mooie modemerken en ook haar eigen tassencollectie Buyalex aan.

“Ja, het is superspannend om een winkel te openen”, beaamt Alexandra van Lennep. “Maar uiteraard heb ik álle vertrouwen, ik kan niet wachten tot we werkelijk opengaan.” Alexandra is voor het trouwe winkelende publiek in Waalwijk een bekend gezicht. Tot begin 2014 was ze jarenlang werkzaam bij modezaak Benetton in winkelcentrum De Els. Naast verkoopadvies hield ze zich er ook bezig met inkoop en presentatie. Na de sluiting van de winkel maakte ze haar droom waar: onder de naam Buyalex ontwerpt en verkoopt ze leren tassen. Dat doet ze nog altijd met veel plezier; de tassen zijn inmiddels op tientallen verkooppunten in binnen- en buitenland verkrijgbaar. En vanaf 6 september uiteraard ook bij FAUV, haar eigen boutique. “Met FAUV realiseer ik een tweede droom”, vertelt Alexandra enthousiast.

Ongedwongen sfeer

Al langere tijd sluimerde het plan om een boutique te openen. Toen de onderneemster met haar bedrijf Buyalex zoekende was naar een nieuwe werkplek, deed zich de kans voor om een winkelpand in de Stationsstraat te huren. “Die kans grijp ik met beide handen aan!”, aldus Alexandra. “Ik ken Waalwijk natuurlijk erg goed, het is een toplocatie en met FAUV breng ik een mooie aanvulling op het bestaande winkelaanbod.” In een fijne, ongedwongen sfeer biedt de boutique een collectie met modische en betaalbare merken als Lollys Laundry, Co’Couture, Knit-ted, mbyM en het Spaanse Indi & Cold. Aangevuld met leuke sieraden en de leren tassen van Buyalex, die in een Nederlands atelier met de hand worden gemaakt naar ontwerp van Alexandra. Eyecatchers in de winkel zijn de karakteristieke houten toonbank – die Alexandra na lang zoeken wist te bemachtigen – en een grote mediterrane plant. “Dit sfeertje past bij me. Eenvoud, puurheid, dat is mijn stijl. Bij FAUV kun je ongedwongen binnenlopen. Ik richt me niet op jonge meiden, maar op de stoere 35-plus-vrouw. Hoewel jonger en ouder natuurlijk hartstikke welkom is!” Wat is de betekenis van FAUV? Alexandra lacht. “Het Franse woord ‘fauve’ staat voor ongeremd, ongetemd. Ik heb dat vrij vertaald naar niet-standaard, anders dan gemiddeld. En zonder -e is het gewoon nog wat stoerder. FAUV, dus.”

Giveaway

FAUV opent op vrijdag 6 september haar deuren. De eerste twintig klanten krijgen bij hun aankoop een mooie Buyalex-armband cadeau. Ook is er een live dj (Clemens van Bracht). De winkel is van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 10.00 uur geopend. Dinsdag, woensdag en donderdag tot 17.30 uur, zaterdag tot 17.00 uur, vrijdag koopavond tot 20.00 uur. Ook op koopzondagen is FAUV geopend.

Adres: Stationsstraat 11, Waalwijk. FAUV is te vinden op Facebook en Instagram onder @fauvboutique.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden