Berichten uit Waspik (week 35)

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 35 – 2019

Inloopavond brandweer

WASPIK – Om mannen en vrouwen tussen 18 en 45 jaar enthousiast te maken voor een parttime baan als brandweerman of -vrouw houdt de Waspikse brandweer op donderdag 29 augustus om 19.30 uur een inloopavond op de kazerne aan de Stationslaan in Waspik. Er wordt uitleg gegeven over welke taken brandweerlieden hebben, wat van hen verwacht wordt en welke vergoedingen er tegenover staan. Iedereen is welkom.

Oud papier

WASPIK – Zaterdag 31 augustus gaan vrijwilligers van de Nederlands Hervormde Kerk weer op pad om oud papier op te halen in Waspik. Vanaf 8.30 uur zal de speciale vrachtwagen het dorp doorkruisen om papier dat aan straat is gezet mee te nemen. De opbrengst van deze maandelijkse actie is een belangrijke bron van inkomsten voor de kerk.

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 1 september een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van dominee Vastenhout uit Eether-Drongelen.

Toertocht fietsclub ’t Verzetje

WASPIK – De zevende toertocht die fietsclub ’t Verzetje uit Waspik organiseert, wordt gehouden op zondag 8 september om 09.00 uur. De start en finish zijn bij buurthuis ’t Schooltje in de Carmelietenstraat. De toertocht is ruim honderd kilometer en er wordt gereden in groepen van maximaal twaalf personen met een snelheid van 28 kilometer per uur. De tocht is bedoeld voor Waspikkers en oud-Waspikkers. Meer informatie via www.toertochtverzetje.kiktan.com. Na afloop van de tocht wordt een gezamenlijke maaltijd met entertainment aangeboden.

Voedselbos

WASPIK – In de nieuwe natuur van de Binnenbijster langs het Halve Zolenpad wordt de komende periode gewerkt aan de totstandkoming van een Voedselbos. Op de bodem komen kruiden en eetbare bloemen, daarboven zo’n duizend struiken en achthonderd fruitbomen in drie verschillende hoogtes. Initiatiefnemer Jos van Genugten verzorgt op maandag 9 september om 20.00 uur een informatieavond in De Schakel op het Dorpsplein in Waspik. De avond start om 20.00 uur en is vrij toegankelijk.

Vijfde Waspikse Muziekquiz

WASPIK – Op zaterdag 23 november wordt de vijfde Waspikse Muziekquiz gehouden bij eetcafé Hieriest in de Raadhuisstraat in Waspik. Om 20.00 uur start de quiz van zes rondes van ieder elf vragen in elf thema’s. Inschrijven is vanaf heden mogelijk. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 personen vanaf 16 jaar. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per team, te voldoen op de avond zelf. Vooraf inschrijven kan tot 22 november door een mailtje te sturen naar [email protected] onder vermelding van de teamnaam en het aantal deelnemers.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden