Peelland start actie voor Buurt AED

Foto: Peelland

De wijk Peelland is een actie gestart voor een eigen Buurt AED in de wijk. Initiatiefnemers Martin de Jong en Margriet Heebing: “Wij hebben in onze directe kring al een paar keer meegemaakt dat een AED levensreddend bleek te zijn. Daarom vinden wij een AED in de buurt zo belangrijk. Binnen 6 minuten reanimeren en een AED gebruiken, verhoogt de overlevingskans aanzienlijk. Een ambulance is er vaak niet op tijd.”

Actie loopt als een trein

Het doel is om binnen 30 dagen 1660 euro op te halen. Er zijn folders verspreid en de actie is aangekondigd via de buurt-Whatsappgroep Peelland Nieuws. “We zijn tot nu toe zeer tevreden hoe het loopt. We zijn pas een paar dagen bezig en er is al meer dan 1000 euro gedoneerd door buurtbewoners! Ook eetcafé De Galgenwiel, dat grenst aan onze wijk, was enthousiast over het idee en heeft gedoneerd. Van de gemeente Waalwijk kregen we daarnaast een mooie bijdrage die we gaan besteden aan stroom en onderhoud voor de komende 10 jaar.”

Reanimatiecursus volgen

Als de crowdfunding actie slaagt, dan wordt de AED geplaatst aan de voorzijde van Peelland 35. Daar is hij voor iedereen dag en nacht bereikbaar. Om de AED te kunnen bedienen gaan Peelland-bewoners in het najaar een gezamenlijke reanimatiecursus volgen, in samenwerking met EHBO Waalwijk.

Saamhorigheid in de wijk

De Jong en Heebing hebben goede hoop dat de AED-actie gaat lukken. “We krijgen veel positieve reacties, eigenlijk iedereen ziet het belang er wel van in. En het is gewoon erg leuk om samen met je buurt iets voor elkaar te krijgen. Daar wordt je wijk alleen maar mooier van!” Deze zomer is het 40 jaar geleden dat de bouw van Peelland is begonnen. Dat wordt binnenkort groots wordt gevierd met een buurtfeest. Met hopelijk als bekroning….een eigen Buurt AED!

Wil je ook nog bijdragen aan de Peelland AED? Nieuwe donaties blijven zeer welkom!

KLIK HIER om te doneren!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen