Vier stoomlocomotieven rijden op 21 september tussen Tilburg en Den Bosch, bestel nu je kaarten en reis mee!

Na het grote succes van vorig jaar stomen er dit jaar opnieuw enorme stoomlocomotieven in Den Bosch. Deze editie gaat van Den Bosch naar Tilburg en jij kunt meereizen!

Rond 1900 is de trein het belangrijkste vervoermiddel in Nederland. Honderd jaar eerder dachten maar weinig mensen dat ze zich op een andere manier dan met paard en wagen zouden kunnen verplaatsen. Maar als de stoomlocomotief wordt uitgevonden staan veel mensen versteld van de omvang en het lawaai dat de locomotief maakt…

Nadat in 1839 de eerste spoorlijn van Nederland feestelijk wordt geopend, ontstaat in de jaren daarna al snel een net van spoorlijnen. Zo werd in 1881 de ‘Brabantse lijn’ geopend. Deze spoorlijn verbindt Tilburg o.a. met Den Bosch. Vroeger natuurlijk met stoomlocs. Op vrijdag 20 september 2019 is het precies 180 jaar geleden dat de eerste trein in Nederland reed! In 1839 dus.

Op zaterdag 21 september 2019 komt de Brabantse Lijn weer op stoom, met Den Bosch onder Stoom 2019. Tegenover het station in Tilburg vindt die dag ook de tweede editie van ‘’Modelspoor Tilburg’’ plaats, een modeltreinenbeurs en expositie in de oude historische NS werkplaats.

Er rijden deze dag tussen 10.00 en 16.00 uur vier stoomlocomotieven tussen Den Bosch en Tilburg.

KLIK HIER om kaarten te bestellen!

Bron: Bezoekdenbosch.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden