Gasten Zonnebloem Waspik aan de wandel

Foto: Zonnebloem Waspik

WASPIK – Bewegen is voor iedereen belangrijk, dus ook als je gast bent van De Zonnebloem. Daarom wordt er van alles bedacht om daarin mee te gaan. En opnieuw, zoals ook voorgaande jaren, gaat iedere gast zich inschrijven voor een grote wandeling met rolstoel door Waspik.

En natuurlijk kunnen zij die grote uitdaging niet alleen waarmaken. Je kan meehelpen om te bewegen zoveel als je wil, maar iemand moet die rolstoel duwen. maar daar hebben ze in Waspik heel veel vrijwilligers voor. En zo zal in een lange karavaan een route worden gereden waar elke gast van kan genieten. Niet alleen van de omgeving, maar ook en vooral van de buitenlucht en de gesprekken. En natuurlijk is iedereen benieuwd waar de reis heengaat. Enkele gasten die nog goed ter been zijn kunnen uiteraard mee wandelen. En mocht dat halverwege het parcours tegenvallen dan heeft de organisatie vanzelfsprekend gezorgd voor reservestoelen. Dat wordt weer een spectaculaire karavaan van rolstoelen en begeleiders.

De start is op woensdag 28 augustus zoals te doen gebruikelijk in woonzorgcentrum De Stroming. En ergens halverwege moet er toch even een rustmoment worden ingelast om die arme vrijwilligers te kans te geven om zich te herstellen van die zware inspanning. Maar natuurlijk worden zij op hun beurt ondersteund door al die leuke gesprekken en aanmoedigingen van de enthousiaste gasten.

Als op het einde van de middag iedereen weer terug is in De Stroming wordt daar nog een borrel gedronken en komen de sterke verhalen boven tafel. De inwoners van Waspik zullen opkijken als er op die woensdagmiddag zo veel rolstoelen in karavaan langs zullen komen. Maar eigenlijk is die Dorpswandeling in Waspik inmiddels zo traditioneel dat het niemand meer zal verbazen. Er kan zo veel meer dan je denkt om volop van het leven te genieten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden