RKC Waalwijk beleeft ongelukkige middag tegen AZ: 0-2

RKC Waalwijk heeft vanmiddag een 0-2 nederlaag geleden tegen AZ. De Waalwijkers moesten het grootste gedeelte van de tweede helft met een man minder spelen en waren er vele noemenswaardige momenten tijdens dit treffen, maar de geleverde strijd bleek niet genoeg voor punt(en).

Fred Grim koos voor dezelfde elf namen die vorige week aan de aftrap stonden in Venlo. Deze formatie begon fel aan de wedstrijd en zocht meteen de aanval. Tot echte kansen leidde dit echter nog niet. Na tien minuten volgde een eerste mogelijkheid, nadat Sylla Sow vrij kon voorgeven vanaf links, maar zijn bal zou net te hoog zijn voor Darren Maatsen. Even later was daar opnieuw een mogelijkheid voor de Geelblauwen. Nadat een poging van dichtbij van Mario Bilate geblokt werd, kon Anas Tahiri van afstand uithalen. Zijn schot miste echter precisie en ging naast het doel van Marco Bizot.

Naarmate de eerste helft vorderde werden de bezoekers steeds sterker. RKC stond wat verder terug op de eigen helft, maar was met name dreigend via haar snelheid op de rechterflank. Halverwege de eerste helft was het flankspeler Calvin Stengs die dichtbij het openingsdoelpunt was. Na een knappe actie werd zijn schot van richting veranderd, waardoor Vaessen op het verkeerde been werd gezet. Zijn inzet zou echter net naast gaan. Helaas voor onze Geelblauwen was het een kleine tien minuten later alsnog raak. Myron Boadu stak namens de bezoekers Oussama Idrissi weg. Laatstgenoemde kapte naar binnen en schoot raak in de verre hoek: 0-1.

Waar RKC op zoek ging naar de gelijkmaker, kreeg het al snel een nieuwe tegenvaller te verwerken. Na een aanval vanaf rechts kwam AZ-spits Boadu in botsing met Etienne Vaessen. De keeper werd hard geraakt tegen het hoofd en zou de wedstrijd niet kunnen vervolgen. De doelman werd vervangen door Kees Heemskerk. In de blessuretijd zou AZ nogmaals toeslaan. Jonas Svensson gaf de bal diep op Boadu. De spits legde de bal breed, waarna het wederom Idrissi was die af kon ronden: 0-2.

Fred Grim koos er in de rust voor om Anas Tahiri te vervangen voor Saïd Bakari. Het eerste kwartier van de tweede helft stond vol met noemenswaardige momenten. Zo waren de bezoekers al snel enorm gevaarlijk, maar stuitte Stengs van dichtbij op Heemskerk. Vlak daarna onderschepte Spierings de opbouw van AZ en lag er veel ruimte voor zich. Na een lange opmars zou zijn schot helaas geblokt worden.

In de 55e minuut werd het verhaal allemaal nog een stuk lastiger voor de thuisploeg. Lindhout besloot na een sliding van Juriën Gaari op Owen Wijndal hem de rode prent te tonen. Hierdoor moesten de Geelblauwen het grootste gedeelte van de tweede helft met tien man verder. Toch had het een minuut later de uitgelezen mogelijkheid om de aansluiting in de wedstrijd te vinden. Na goed werk van Sylla Sow ontving Darren Maatsen de bal in de zestien, maar hij stuitte op de alerte Marco Bizot. Even later besloot de scheidsrechter tevens om de bal niet op de stip te leggen. Stijn Wuytens kreeg de bal in de zestienmeter duidelijk op zijn arm. Heel het Mandemakers Stadion schreeuwde om een penalty, maar de arbitrage zag er geen strafschop in.

Waar de openingsfase van de tweede helft erg spraakmakend was, kabbelde de wedstrijd gedurende het tweede bedrijf voort. RKC Waalwijk gaf weinig meer weg en streed voor wat het waard was. Ondanks de geleverde strijd lukte het zelf ook helaas niet om tot erg grote kansen te komen. Wel was er meermaals druk, maar ontbrak het telkens net aan de laatste pass. AZ vond de voorsprong prima en speelde met het oog op de Europa League-wedstrijd tegen FC Mariupol de wedstrijd rustig uit. Er werd zodoende niet meer gescoord na rust en stond er na negentig minuten voetbal een 0-2 einduitslag op het scorebord.

Open Dag

Rondom de wedstrijd organiseerde RKC ook haar Open Dag op het parkeerterrein van v.v. Baardwijk. Het terrein achter vak EE was volledig ingericht met meerdere kraampjes met eten en drinken. Fans konden hier RKC artikelen kopen en uiteraard was er muziek. Ook de Fanshop opende haar deuren. Hier kon je terecht voor het ophalen van je seizoenkaart, het laten checken van je barcode en kon je algemene vragen stellen. Na de wedstrijd gingen de activiteiten bij vv Baardwijk nog even door. Uiteraard was er ook nog een handtekeningssessie met de selectiespelers of kon je een selfie scoren met je favoriete speler.