De Tilburgse kermis zit er op, in Waalwijk gaat ‘ie nog even door!

Kermis Waalwijk 2010
Foto: Heemkundekring De Erstelinghe

Bij heemkundekring De Erstelinghe, in het souterrain van het Huis van Waalwijk, het voormalige raadhuis aan het Raadhuisplein (ingang aan de oostzijde van het gebouw), is nog t/m 28 augustus de tentoonstelling over de Waalwijkse kermis te bekijken.

Miniaturen, heel veel foto’s, advertenties van het Lido, Romantica, Jan van Delft (de Catacomben) en het gemeenschapshuis in Baardwijk. Een film met onder meer beelden uit de jaren 60 van een bij iedereen bekende bijzondere ‘gewone’ Waalwijker én van de kermis van dit jaar op het Unnaplein.

Speciale aandacht is er op de tentoonstelling – georganiseerd in samenwerking met dé autoriteit op kermisgebied, Hennie van Oers – voor de Waalwijkse familie Trommelen, die jarenlang allerlei kermisattracties geëxploiteerd heeft en nu een aantal unieke foto’s en zelfs een kermis-liefdesbrief uit het familiealbum beschikbaar heeft gesteld! Komt dat zien, komt dat zien!

Geopend elke woensdagmiddag van 13.30-15.30 uur, op de zaterdagen 3 en 17 augustus van 13.30-16.00 uur en op zondag 25 augustus, tijdens het GO Waalwijk-festival, van 13.00-18.00 uur. Toegang gratis.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOSAndroid) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
  • KLIK HIER om de nieuwe website van Balkenende Media te bekijken!
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden