‘Kunst in uw wijk’

Foto: Casade

Op de gevel aan de Mozartlaan in Waalwijk brengt kunstenaar Joep van Gassel deze dagen een muurschildering aan. Het ontwerp is gemaakt in overleg met omwonenden en geïnspireerd door de geschiedenis van Zanddonk.

Vanuit de wijk kwamen veel ideeën gericht op groen, dieren en natuur. Met dit onderwerp kon Joep vele kanten op. Bij het onderzoeken van de geschiedenis van Waalwijk is de schoenenindustrie natuurlijk geen onbekende. De Eikenboom die Joep in de muurschildering heeft opgenomen speelt in de schoenindustrie een grote rol. De schors van de boom werd gebruikt om het leer voor de schoenen te looien. Deze inspiratie leverde deze prachtige tekening op.

Het idee voor een muurschildering is al een paar jaar eerder ontstaan. De gevel is een groot stenen vlak en de muurschildering geeft een positieve invloed op de leefomgeving. Doordat er omwonenden bij het ontwerp betrokken waren, wordt de binding met de buurt vergroot.

Joep zal ongeveer anderhalve week bezig zijn. Tijdens zijn werk gebruikt hij een hoogwerker. Afhankelijk van het weer kan het iets langer duren.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden