Word Moestuincoach en ondersteun scholen en kinderopvang

Foto: IVN

Weet jij al veel over natuurlijk moestuinieren? Droom je ervan om je kennis en ervaringen te delen met kinderen? Schrijf je dan nu in voor de opleiding ‘Moestuincoach’ van IVN, Jong Leren Eten, en Velt die dit najaar start in de regio Eindhoven!

De komende jaren wordt de vraag van scholen en kinderopvang om met hun leerlingen te moestuinieren steeds groter. Dankzij diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden krijgen scholen nu de kans om moestuinieren op te nemen in het onderwijsprogramma.

Echter, niet iedere leerkracht heeft groene vingers! Daarom is IVN op zoek naar moestuincoaches die scholen en kinderopvang kunnen bijstaan. Dat kan op het schoolplein, nabij de school in bijvoorbeeld een volkstuin of een buurttuin, op het erf van een boer, in een tuin bij een zorgcentrum voor ouderen of misschien wel in jouw eigen tuin?

Een moestuincoach helpt echt

Een moestuin is voor scholen vaak moeilijk en roept veel vragen op: Hoe kies je een geschikte plek voor je moestuin? Hoe organiseer je werk in de moestuin? Hoe kan je de schoolvakanties overbruggen? Welke gewassen doen het goed in de schoolmoestuin? Hoe integreer je de moestuin in je lessen? Wat doe je met de oogst?

Op die vragen en meer bied jij als moestuincoach het antwoord. Jij bent deskundige in de schoolmoestuin. Je geeft scholen advies over de organisatie van een moestuin, de aanleg van een natuurlijke moestuin en het didactisch werken met kinderen in de schooltuin. Jij weet hoe je een les opbouwt voor deze specifieke doelgroep en wijst scholen de weg naar handig didactisch materiaal om mee te werken.

De opleiding

De opleiding start op donderdag 19 september en duurt vier dagen. Deze geeft je een stevige basis om aan de slag te gaan en je verder te specialiseren in één of meerdere domeinen waarin de coach actief is.

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact met met IVN Brabant Daniek Bosch ([email protected])

article
97007
Word Moestuincoach en ondersteun scholen en kinderopvang
Weet jij al veel over natuurlijk moestuinieren? Droom je ervan om je kennis en ervaringen
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20190714/word-moestuincoach-en-ondersteun-scholen-en-kinderopvang/
2019-07-14T11:24:30+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2019/07/14112348/moestuin.jpg
moestuin
Nieuws