Kinderen Voedselbanken verrast met zomer-pret-pakket

Foto: Ladies’ Circle De Leest

De schoolvakantie is begonnen! Voor kinderen die opgroeien in armoede is de zomervakantie soms een lastige periode. Ze kunnen immers niet meepraten over kampeervakanties, pretparken en verre vliegreizen. Ladies’ Circle De Leest besloot om alle kinderen van de voedselbanken in de Langstraat te verrassen met een zomer-pret-pakket.

Onder de titel ‘Palmboom-actie’ startten de ladies van serviceclub Ladies’ Circle De Leest enkele maanden geleden met de voorbereidingen. Geënt op de succesvolle cadeau-actie die ze al enkele jaren in aanloop naar de Kerst organiseren, zetten ze nu een actie op met het doel een verrassingspakket voor de zomer samen te stellen.

Kinderen in actie

Basisschool Meerdijk in Waalwijk haakte aan; leerlingen van deze school zamelden allerlei zomerse artikelen in. Ook kinderen van de ladies kwamen in actie: er werden lege flessen ingezameld en tegen betaling bakten ze appeltaarten en quiches en maakten ze armbandjes. Met de opbrengst werden allerlei cadeautjes ingekocht. Veel bedrijven en ook enkele particulieren deden bovendien een duit in het zakje door mooie producten ter beschikking te stellen. Van springtouwen en lees- en doeboeken tot zonnebrillen, zonnebrand, voetballen en nog veel meer. Als extraatje bevat het zomer-pret-pakket allerlei vrijkaarten voor een leuk uitje in de omgeving. Zo mogen de kinderen van de voedselbanken onder meer een wedstrijd bijwonen bij RKC Waalwijk, met het hele gezin gaan zwemmen, ponyrijden, een gratis Italiaans ijsje eten, meedoen aan een bootcamp en/of bowlen of midgetgolfen. Marga Huis in ’t Veld, voorzitter van Ladies’ Circle De Leest: “Door alle bijdragen hebben we een fantastisch zomer-pret-pakket samengesteld. We hebben er alle 149 kinderen van de voedselbanken in Waalwijk, Loon op Zand/Kaatsheuvel en Drunen enorm mee kunnen verrassen. Veel dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!”

Over Ladies’ Circle De Leest

Ladies’ Circle De Leest is opgericht in 2008. De serviceclub bestaat uit 15 vrouwelijke professionals uit de Langstraat. In vriendschap verbonden, richten zij zich op service door het ondersteunen van diverse goede doelen, met geld en ook met daden. Hiervoor organiseren ze diverse evenementen en vinden er door het jaar heen allerlei acties plaats. De ladies zijn te volgen op facebook.com/lcdeleest en instagram.com/LadiesCircleDeLeest.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden