Kunstexpositie “ schoonheid in Brons” is te zien bij Rabobank De Langstraat

Foto: Mirjam Hopman

Rabobank De Langstraat heeft op het kantoor in Waalwijk een kunstzone waar de bank exposities laat zien van lokale talenten. Maandelijks wisselt deze expositie. Kunstenaars uit de omgeving mogen hier hun werk exposeren.

Peter Konijnenburg (directievoorzitter): “De Rabobank beschouwt kunst als barometer van de maatschappij. Als lokale bank geven wij hier invulling aan door talent uit de Langstraat een podium te bieden. In ons nieuwe kantoorpand hebben wij daarom een kunstzone ingericht waar kunstenaars uit de Langstraat hun werk mogen exposeren. Het fijn om te merken dat hier veel animo voor is en het maakt me trots om te zien hoe positief dit ook bij onze gasten wordt ontvangen.”.

De kunst van Mirjam Hopman is een zoektocht naar een gevoelde schoonheid en een ontdekkingsreis van allerlei vaardigheden en technieken. Met de juiste vorm, balans en harmonie probeert zij haar gedachtegoed over te brengen. Als gedreven kunstenaar heeft zij oog voor de klassieke schoonheid van het menselijk lichaam; zowel man als vrouw probeert zij met karakteristieke eigenschappen uit te beelden. De fascinerende en met technische vaardigheden opgebouwde sculpturen krijgen onder haar handen de serene weergave van frisse, ranke en beeldschone figuren met een natuurlijke schoonheid. Ze legt in haar ontwikkeling als kunstenaar voortdurend nieuwe accenten, omdat ze geïnspireerd blijft door de cultuur en de natuur.

Om afwisseling, tegenstelling en relativering in haar werk te behouden, werkt ze tegelijkertijd aan figuratieve bronzen beelden en reliëf schilderijen. Ieder ontwerp bevat segmenten van eerdere werkstukken en een veelheid aan materialen. Hierdoor ontstaat een vormentaal die steeds weer nieuwe inzichten verschaft en ervoor zorgt dat nieuwe creaties ontstaan.

De kunstzone is gevestigd in het kantoor van de Rabobank in Waalwijk. De kunstzone is voor iedereen toegankelijk. Loop tijdens de openingstijden van de bank – maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur – gerust binnen om de expositie te bezichtigen. Ook zijn er historische items van Rabobank De Langstraat te bewonderen.