Eerste Groene Pluim in Waalwijk gaat naar Tarkett

Foto: Gemeente Waalwijk

Op 27 juni jl. ontving Tarkett als eerste bedrijf in Waalwijk de Groene Pluim. Daarmee is Tarkett het dertiende bedrijf in Nederland dat deze eervolle onderscheiding van VNO-NCW Brabant Zeeland in ontvangst mag nemen. De uitreiking vond plaats bij het bedrijf Plastica in Waalwijk tijdens een themabijeenkomst over duurzaamheid. Ronald Bakker, wethouder Economie, reikte de prijs uit aan Ralph Jorissen, Vice President Benelux bij Tarkett.

De eer komt Tarkett vooral toe vanwege haar strategie op duurzaamheid. Tien jaar geleden zette Tarkett deze strategie in en duurzaamheid behoort inmiddels tot het DNA van alle medewerkers en het management. Volgens de accreditatiecommissie is Tarkett een topvoorbeeld van een bedrijf dat de transitie naar duurzaam ondernemen in de praktijk bracht.

Voorbeeld voor andere bedrijven

Naast de door de Groene Pluim geselecteerde Global Goals adopteerde het bedrijf ook goal 3 (gezond en welzijn), 11 (duurzame steden en gemeenschappen) en 13 (leven op land). Zo is het bedrijf bezig om biodiversiteit te versterken. Deze integrale aanpak op het gebied van duurzaam ondernemen komt de organisatie van de Groene Pluim nog niet veel tegen. Tarkett is een echte koploper en daarmee een goed voorbeeld voor andere bedrijven. Het toont uit de eigen overtuiging aan – en niet omdat het is opgelegd – dat het anders kan. Hiermee verdient Tarkett met vlag en wimpel de eerste Groene Pluim in Waalwijk.

Tarkett maakt deel uit van een beursgenoteerd Frans bedrijf. Dit bedrijf, dat voor 51% eigendom is van de familie Deconinck, heeft 36 fabrieken, 13.000 medewerkers, waarvan 360 in Waalwijk werken.
Tarkett bedient diverse marktsegmenten op het gebied van vloeren. In Waalwijk worden voornamelijk tapijttegels geproduceerd voor de volgende markt segmenten: kantoren, ziekenhuizen, ouderenzorg en onderwijs.

Over de Groene Pluim

De Groene Pluim is een stimuleringsprijs op gebied van duurzaamheid en een initiatief van VNO-NCW Brabant Zeeland. Bedrijven die zich aanmelden worden door een onafhankelijke accreditatiecommissie gescreend. Punten waarop getoetst wordt zijn: duurzame consumptie- en productieprocessen, het bestrijden van klimaatverandering, bijdrage aan economische groei, waardig werk voor iedereen en actieve communicatie en kennisdeling over duurzaam ondernemen. Hiermee wordt bijgedragen aan het bereiken van de Sustainable Developments Goals, die de VN heeft opgesteld.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden