Waalwijkse kermis

Kermis Waalwijk 2010
Foto: Heemkundekring

Bij heemkundekring De Erstelinghe in Waalwijk is het deze zomer kermis! Van 29 juni t/m 28 augustus 2019 kunt u in de “Politiegang” bij de heemkamer in het souterrain van het Huis van Waalwijk (het oude raadhuis) aan het Raadhuisplein een tentoonstelling over de Waalwijkse kermis bezoeken.

De expositie is iedere woensdagmiddag geopend van 13.30 – 15.30 uur, alsmede op de 1e en 3e zaterdag van de maanden juli en augustus van 13.30 – 16.00 uur. Eén keer zet de heemkundekring ook op zondag de deuren open: op 25 augustus, tijdens het GO Waalwijk festival. De toegang is op alle dagen gratis.

De draaimolen van Giezen, de “hoog-gaat-ie,” paling van Van der Haar, bananen van Kleijn, de persweek, de kermispot, die typische geur van lindebloesem… U herinnert het zich vast nog allemaal of u heeft er misschien over gehoord. Ging u naar het Lido om kermis te vieren met Bob Smit en het Duke City Sextet of liever naar Romantica? Of stiekem even naar De Catacomben om u in de boot te laten nemen door Jan van Delft? Of naar het gemeenschapshuis in Baardwijk voor optredens van Ria Valk en The Rowdies? Of stapte u in de kermisweek juist in de touringcar van MUSA voor een dagje Amsterdam-Schiphol-Volendam? Bij het zien van alle foto’s, advertenties, bijzondere voorwerpen en films op de tentoonstelling komen er vast nog meer herinneringen boven!
Voor wie dit allemaal te lang geleden is: er zijn ook foto’s te zien uit de jaren 2013 t/m 2019 en zelfs een film van de kermis van afgelopen april!

Speciale aandacht is er op de tentoonstelling – georganiseerd in samenwerking met dé autoriteit op kermisgebied, Hennie van Oers – voor de Waalwijkse familie Trommelen, die jarenlang allerlei kermisattracties geëxploiteerd heeft en nu een aantal bijzondere foto’s en zelfs een kermis-liefdesbrief uit het familiealbum beschikbaar heeft gesteld! Een bijzonder familielid, bij velen nog immer bekend als “Friet van Piet,” zal de tentoonstelling op zaterdag 29 juni officieel openen. Ook op die dag bent u tussen 14.30 en 16.00 uur van harte welkom!

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden