Onofficiële opening van Meerdijks Speellandschap speciaal voor groep 8

Vrijdagochtend is het nieuwe Meerdijkse Speellandschap onofficieel geopend door “Willem, van Bouwbedrijf de Waterpomptang”. Speciaal door en voor leerlingen van groep 8, omdat zij over twee weken de Meerdijkschool verlaten.

Wat begon met een les in mondelinge taalvaardigheid, resulteerde uiteindelijk in de eerste stappen voor een nieuw speellandschap achter basisschool Meerdijk. Nadat het speeltoestel bijna een jaar geleden was afgebrand, vond groep 8 van basisschool Meerdijk het tijd voor een nieuwe. Leerlingen namen contact op met Gemeente Waalwijk en werden betrokken in het meedenken voor een compleet nieuw speellandschap. Samen met mensen van de gemeente, de leverancier van de speeltoestellen en buurtbewoners werd er nagedacht hoe zoveel mogelijk mensen van alle leeftijden profijt konden hebben van het speellandschap. De leerlingen van groep 8 mochten hierover zelfs vergaderen in de Raadszaal op het gemeentehuis.

Het is nog niet af, maar het eerste deel van het speellandschap is ondertussen geplaatst. Onder toeziend oog van alle leerlingen van de school, mensen van gemeente, ouders en andere belangstellenden werd dit speellandschap onofficieel geopend door René van Wezel, alias “Willem van Bouwbedrijf de Waterpomptang” en groep 8 door het doorknippen van een enorm groot gouden lint. De leerlingen werden daarna nog in het zonnetje gezet.

Aansluitend vond in de school een tentoonstelling “Dieren in de Kunst” plaats. Talrijke kleurige werken die tijdens de kunstweek van de basisschool zijn gemaakt waren in de hele school te zien. Ter gelegenheid van het thema was ook de inmiddels 91-jarige kunstenaar Orhan Otay aanwezig, van wie voor de school de kunstwerken ‘Paard en koe’ staan. Er werd deze ochtend meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om alle ouders te bedanken. Zij werden ontvangen met een drankje en wat lekkers. Basisschool Meerdijk kijkt terug op een gezellige en zeer geslaagde ochtend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen