Jonge dansers uit China naar Waalwijk voor dansdag Kunstencentrum

Foto: KCW

WAALWIJK– Een jonge groep dansers uit China komt van donderdag 15 t/m 18 augustus naar Waalwijk voor een dansuitwisseling met Nederlandse dansers bij Kunstencentrum Waalwijk. Het project is een samenwerking tussen de Stichting Global Exploration en het Kunstencentrum.

Ook Theater De Leest werkt mee aan dit project. Er wordt momenteel druk gezocht naar gastgezinnen die de Chinese dansers (tussen de 8 en 16 jaar) enkele dagen willen opvangen, maar ook deelnemers zijn welkom! Alle dansers uit de regio Waalwijk van 8 t/m 18 jaar kunnen aan de dansuitwisseling meedoen. Je hoeft geen cursist te zijn bij het Kunstencentrum Waalwijk, zelfs als je niet actief bent als danser bij een vereniging of club mag je meedoen.

Op zondag 18 augustus is er een dansdag georganiseerd. Er zijn leuke workshops in verschillende dansstijlen. Dansstijlen die we hier kennen, maar ook nieuwe Chinese dansstijlen. Een geweldige kans om van elkaar te leren. Dans is immers een van de meest universele talen van de wereld! De dag wordt afgesloten met een eindperformance in Theater De Leest. Na deze workshops sluiten we met alle deelnemers de dag af met een eindperformance in Theater de Leest.
Het is de bedoeling dat de Chinese gasten ook kennis maken met het dagelijks leven in Nederland. Daarom is de organisatie op zoek naar 25 gastgezinnen die twee Chinese leerlingen een uniek inkijkje willen geven in onze cultuur. De gastgezinnen wordt gevraagd om onderdak te bieden voor drie nachten, te zorgen voor vervoer van en naar het Kunstencentrum en voor enkele dagen ontbijt, een lunchpakket en diner. Een bijzonder leuke ervaring! Je hoeft geen aparte slaapruimte te hebben, een luchtbed en een slaapzak is al genoeg!

Je kunt je op drie manieren inschrijven: alleen als gastgezin, als gastgezin + dansdag, of alléén voor de dansdag. Geef jij je ook op als gastgezin, dan mogen de kinderen en jongeren uit het gezin gratis deelnemen aan de dansdag! Kun je geen gastgezin zijn, maar wil je toch heel graag deelnemen dan bedragen de kosten €40,-. Inschrijven kan via de link op www.kunstencentrumwaalwijk.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden