Berichten uit Waspik (week 24)

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 24 – 2019

Happy Days open dag

WASPIK – Na de zomervakantie opent Happy Days aan de Benedenkerkstraat in Waspik haar deuren. Het gaat om kleinschalige dagopvang van maximaal tien gasten per dag in een veilige en beschermde omgeving. Op zaterdag 22 juni houdt Happy Days van 11.00 uur tot 16.00 uur een open dag aan de Benedenkerkstraat 50A. Iedereen is welkom.

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 16 juni een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van dominee Van der Linden uit Waalwijk.

Mamacafé

WASPIK – Mamacafé Waspik is een initiatief om ouders en jonge kinderen samen te brengen. Het is een maandelijks samenkomen met een wisselend thema of activiteit. Vrijdag 21 juni is er vanaf 10.00 uur een knutselochtend in het thema Zomer. Het Mamacafé is elke derde vrijdag van de maand open van 10.00 tot 11.30 uur in Den Bolder in Waspik. Voor de (grotere) kinderen is er volop speelgoed. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Ook ouders en kinderen van omliggende plaatsen zijn welkom.

Galerie Den Bolder

WASPIK – In Galerie Den Bolder zijn tot 3 juli werken te zien van Eric Alferink en Tineke Schakenraad. Alferink (1953) stelt in zijn werk meestal de mens centraal waarbij hij vooral met brons werkt. Schakenraad woonde lang in Waspik. Ze werkt in haar schilderijen puur op intuïtie in een abstracte stijl. De expositie is gratis toegankelijk tijdens openingsuren van Den Bolder.

Fiets-3-daagse

WASPIK – Den Bolder in Waspik is bezig met de organisatie van de Fiets-3-Daagse. De tiende editie vindt plaats van dinsdag 6 augustus tot en met donderdag 8 augustus. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 30, 45 of 60 kilometer. Ze zijn daarbij vrij om elke dag een andere afstand te kiezen. De starttijden zijn dagelijks vanaf 09.00 uur en aankomsttijd is uiterlijk 17.00 uur. Inschrijving kost 8 euro; voorinschrijving kost 6,50 euro tot 1 augustus. Vanwege het jubileum is er onderweg een verrassing. Inschrijven via www.denbolder.nl.

Snoeiafval taxus inzameling

WASPIK – Hoveniersbedrijf Jan Mols in de Benedenkerkstraat in Waspik is weer gestart met de inzameling van het snoeiafval van de taxus. De lichtgroene scheuten van de taxus zullen worden ingezameld en worden gebruikt bij de ontwikkeling van medicijnen tegen kanker. Mensen kunnen het snoeisel in speciale zakken aanleveren die verkrijgbaar zijn bij de hovenier. Meer informatie op www.hoveniersbedrijfmols.nl.