Merijn (15) uit Waalwijk zet zich in voor zieke kinderen

Foto: Carl Remmers

Stel je voor dat je geen energie hebt… dat je niet hele dagen naar school kunt, vaak niet mee kan spelen met vriendjes, niet sporten, slikken moeilijk gaat, je altijd spierpijn hebt, na 100 meter lopen uitgeput bent en dat praten en eten al heel vermoeiend is.

Elk jaar worden er in Nederland alleen al 2 kinderen per week geboren met een energiestofwisselingsziekte. Het is een genadeloze ziekte. Slechts 50% haalt de leeftijd van 10 jaar en 70% wordt niet volwassen. Er is nog geen medicijn en daar zet Stichting Energy4All zich voor in want deze ziekte moet gestopt worden.

Forza4Energy4All is een initiatief van Stichting Energy4All om geld in te zamelen voor het medicijnonderzoek van professor Jan Smeitink en zijn team om energiestofwisselingsziekte zo snel mogelijk te kunnen stoppen. Met de ingezamelde sponsorgelden kan het medicijnonderzoek doorgaan, dat is van groot belang.

De deelnemers beklimmen drie machtige bergen in de Italiaanse Alpen die bekend en berucht zijn van de Giro d’Italia, namelijk de Gavia, Mortirolo en Stelvio! Dit doen ze op de racefiets, hardlopend en/of wandelend.

‘Ik vind het belangrijk dat er een medicijn komt voor deze ziekte, en daar wil ik graag aan mee helpen. Door de bergen op te lopen wil ik mijn energie omzetten in geld om daarmee een bijdrage te leveren aan het onderzoek.’ aldus Merijn Remmers (15).

Merijn is de uitdaging aangegaan om ten minste duizend euro op te halen. Veel lokale ondernemers uit Waalwijk zijn al geïnspireerd door het verhaal van deze jonge held en helpen hem mee. Het is mooi om te zien hoe deze jongen zich wil inzetten voor deze kinderen. U kunt hem steunen door een (kleine) donatie te geven. Samen kunnen we bergen verzetten.

Op zaterdag 29 juni organiseert Match Waalwijk ‘Martial Arts for Energy’, een evenement waarbij verschillende sportclubs in een aantal korte sessies bezoekers de kans geeft om kennis te maken met Eskrima, Jeet kune do, Knife defense, Krav maga, Karate, Jiu Jitsu en Hapkido. Of kom op zondag 30 juni langs op Wolluckstock, waar Merijn aanwezig zal zijn en u graag vertelt over zijn actie.

Meer informatie kunt vinden op zijn pagina op Facebook: Merijn4MaxJip.

KLIK HIER om te doneren. Merijn is blij met elke euro!