Lions Club Waalwijk schenkt 5000 euro aan het Ronald McDonald Huis Midden- en West-Brabant

Erik van der Kamp (Lions Club Waalwijk) overhandigt cheque aan Franca Adriaans (Ronald McDonald Huis)
Foto: Piet Pulles

Het Ronald McDonald Kinderfonds is een Nederlandse stichting die zieke en gehandicapte kinderen en hun familie probeert te steunen.

De stichting heeft in Nederland 15 huizen, zogenaamde Ronald McDonald Huizen, vlak bij ziekenhuizen, waarin ouders, broers en zussen van zieke kinderen tijdelijk kunnen wonen. Als je kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Je wilt binnen een paar minuten aan de rand van het bed staan als je kind je nodig heeft.

Het Ronald McDonald Huis Midden- en West-Brabant in Tilburg staat voornamelijk ten dienste van het revalidatiecentrum Leijpark. Dit is een centrum voor Vroege Intensieve Neurovalidatie, dus voor kinderen die revalideren na hersenletsel. Het wordt gerund door 130 vrijwilligers, een directeur en twee vaste krachten. Het huis telt 7 ‘kamers’ waar de families gemiddeld 5-6 maanden verblijven. De verblijfskosten bedragen €15 per dag per gezin.

Nu moeten in Tilburg de bijna 20 jaar oude verwarmings- /warmwaterketels vervangen worden en daar is veel geld voor nodig. Lionsclub Waalwijk besloot om te helpen door middel van een schenking van €5000 waardoor de gasten er een ‘warm gevoel’ aan kunnen overhouden.