“Memoryday”; een dag om niet te vergeten!

Stichting SamenZelfDoen organiseerde, in samenwerking met de Schakelring, op donderdag 16 mei de 1e ‘Memoryday’. De dag zelf duurde korter dan de organisatie ervan.

Veel mensen keken nieuwsgierig naar de enorme huifkar die, getrokken door een net zo grote tractor door het buitengebied, de wijken en het centrum reed. Vijf cultuurhistorische plaatsen werden bezocht door een groep mensen in een rolstoel. Mensen die door het ophalen van de herinneringen werden uitgedaagd om hun geheugen eens extra te laten werken, iets wat goed is voor het tegengaan van dementerende processen.

De plaatsen die werden bezocht waren o.a. het terrein van het ‘LIDO”, ‘het Hoefsven’, de ‘Galgenwiel’, ‘het Kapelletje’, het Centrum, ‘Borruk’ en het fabrieksterrein van ‘van Haren’.

Er was tijd voor een pauze met koffie en gebak en de dag werd afgesloten met een gezamenlijk etentje. De algemene reactie was dat zo’n dag zeker voor herhaling vatbaar is. En daar wordt al aan gewerkt door Stichting SamenZelfDoen, een stichting die zich inzet voor sociaal maatschappelijke projecten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden