Autoriteiten akkoord met fusie Maasduinen en Zorggroep Elde

Foto: Maasduinen

De ACM en de NZa hebben definitief akkoord gegeven voor de fusie tussen Zorggroep Elde en Maasduinen. Hiermee staan alle lichten op groen. De komende weken wordt er nog gewerkt aan de laatste juridische voorbereidingen om de fusie per 1 juli in te laten gaan. De nieuwe organisatie is een betrouwbare, innovatieve en maatschappelijke zorgorganisatie met zo’n 2000 medewerkers, 1400 vrijwilligers en 3.500 cliënten in Boxtel, Esch, Haaren, Vught, Kaatsheuvel, Loon op Zand, Liempde, Rijen, Sint-Michielsgestel en Waalwijk.

De kracht van samenwerking

Alles wat nodig is, om samen verder te gaan, is nu in orde. Uit onderzoek bleek al dat de organisaties goed bij elkaar passen. Zowel Maasduinen als Zorggroep Elde zijn gezonde organisaties die sterk lokaal verankerd zijn en een hoge kwaliteit van zorg bieden. Door hun krachten te bundelen, bieden ze een goed antwoord op de vele uitdagingen en ambities die beide organisaties hebben voor de toekomst.

De nieuwe organisatie krijgt straks meer slagkracht, waardoor het dienstenaanbod nog beter aansluit op de behoeften van de mensen in de dorpen en wijken. De nieuwe organisatie omarmt het concept van het wonen en leven in vrijheid en kijken met een positieve blik naar gezondheid. De verbinding met de dorpen en wijken wordt sterker. Meer leefplezier bij cliënten en een twinkeling in de ogen van cliënten, medewerkers, vrijwilligers en andere betrokkenen staan voorop.

De allerleukste werkgever

De nieuwe organisatie belooft de allerleukste en beste Brabantse werkgever te zijn. Goede professionals blijven behouden en nieuw talent wordt actief aangetrokken. De organisatie biedt een inspirerende werkomgeving met veel ruimte voor leren, trainen, creativiteit, nieuwe initiatieven en loopbaankansen.

Sociale en technologische innovatie

Door samen op te trekken ontstaat er ook meer ruimte om te investeren in sociale, technologische en ICT-innovatie. Dit is nodig om de zorg ook in de toekomst slimmer en effectiever in te richten.

Vertrouwd

Cliënten, medewerkers en vrijwilligers behouden de zorg en het werk op hun vertrouwde locaties. Half juni ontvangen alle cliënten, medewerkers en vrijwilligers nog een brief met meer informatie over de fusie.