Nieuw in Waalwijk: Magisch MantelzorgerMoment

Foto: Pixabay

Hilde van Engelen uit Waalwijk komt door haar werk in de zorg veel mensen met dementie en hun mantelzorgers tegen. Ze ziet veel leed rondom het proces van dementie en start 9 mei Magisch MantelzorgerMoment in Waalwijk.

Dementie leeft in de samenleving. Het is fijn dat er aandacht voor is. Toch laat het beeld dat geschetst wordt door toonaangevende media, zoals de televisie, soms te wensen over volgens Hilde van Engelen. Ze vindt dat het proces van dementie nog te vaak wordt belicht vanuit pijn en leed waardoor angst wordt gezaaid. Hierdoor wordt de samenleving vooral bang gemaakt en daar heeft niemand wat aan. Zeker mensen met dementie en hun betrokkenen niet. Hilde draagt bij aan een positieve beeldvorming over dementie. Ze doet dit o.a. door haar verhalen te delen op sociale media, het geven van lezingen en het nieuwe project: Magisch MantelzorgerMoment dat vanaf 9 mei start in Waalwijk.

“Dementie is een proces van loslaten in de breedste betekenis van het woord en dat is pijnlijk en confronterend. Iedereen weet dat. Het is minder bekend dat het ook een proces is van mogelijkheden.” Hilde ontdekte dat mensen met dementie uitnodigen tot zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling. “Zij laten ons zien waar het werkelijk om gaat in het leven. Liefde.”

Simpel & lastig tegelijkertijd

Mensen met dementie worden gevoeliger voor hun omgeving doordat het brein minder goed functioneert. Ze ontwikkelen een verfijnd voelsysteem. In het contact met mensen met dementie is het nodig dat wij ons bewust zijn van wat we doen en uitstralen. Ons hart is daarbij een belangrijk instrument. “Het is simpel en lastig tegelijkertijd. Iedereen heeft een hart, dus iedereen kan het. Het vraagt alleen wat oefening en dat kan soms een beetje lastig zijn. Daarom bedacht ik het Magisch MantelzorgerMoment. Een plek waar je je hartenergie kan ervaren en kan oefenen met andere mantelzorgers.” Aldus Hilde.

Magisch MantelzorgerMoment

Een spiritueel mantelzorgercafé ofwel een laagdrempelige ontmoetingsplek waarin verbinding vanuit het hart centraal staat. Een plek waar je als mantelzorgers gehoord en gezien wordt. Een plek waar je even op adem kunt komen, waar je niet hoeft te zorgen, waar je mag leunen, waar je kunt delen, waar je even helemaal met jezelf mag zijn. Een moment waarin je jezelf kunt vullen met verse moed, frisse energie en een dosis liefde.

Het programma van de avonden heeft als basis meditatie en sharing.
Donderdag 9 mei, 23 mei, 6 juni, 20 juni, 4 juli van 19:30u tot 21:30 locatie: Schakelring Buitenhuis, Stationstraat 117 Waalwijk.

Reserveer gratis voor deelname via de website: www.hildevanengelen.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden