Hints Wollukse Kwis live via de pc

Foto: YouTube Langstraat Media

Wat is de beste formule voor een evenement als de Wollukse Kwis? De sterke punten van vorig jaar vasthouden en tegelijk nieuwe elementen toevoegen. De editie van volgende week is daarom een combinatie van oud en nieuw.

Opnieuw kom je in De Leest voor een mix van beeld, geluid, muziek en film. Opnieuw kom je in het Huis van Waalwijk, maar je opdracht zal er volstrekt anders zijn. De negen andere buitenopdrachten vinden plaats op andere locaties dan die van vorig jaar. Dat kan ook gemakkelijk want Waalwijk heeft interessant aanbod genoeg. Wat nieuw is? De buitenopdrachten wegen zwaarder wanneer het om de punten gaat. En je zult naast je zintuigen op meerdere plekken ook je lichaam soms hard nodig hebben. Hou daarom opa van 91 maar thuis, want daar kan hij met zijn kennis van vroeger veel meer bijdragen aan een goed resultaat.

Eén belangrijke opdracht is inmiddels vrijgegeven. Het gaat om Sterallures. Wie beeldt een scene uit Grease, van het Nederlandse voetbalteam van 1988, van de Kelly- of van de Jacksonfamily het sprekendst uit? Het is één van de twee 80-punten-opdrachten op een totaal van ongeveer 2000 te behalen punten. De tweede 80-punter is een opdracht waarbij de teams elkaar hard nodig zullen hebben. Wie op zoek wil naar leden van andere teams kan terecht op Markt/Raadhuisplein waar een ontmoetingspunt speciaal voor deze opdracht is ingericht.

De drie Stersponsors van de Wollukse Kwis zijn alle met speciale opdrachten bij het evenement betrokken. Albert Heijn Jansen, Pro_Install en Van den Elshout & De Bont. Je zult er niet aan ontkomen om ze op de avond zelf op te zoeken.

Een spiksplinternieuw element is dat de kwis tussen 18 en 23 uur op je computer live is te volgen. Er staan camera’s op verschillende locaties. Je kunt zodoende al vroeg in de avond op de hoogte zijn van verschillende opdrachten. Misschien is dat een beetje nadelig voor de eerste teams die er actief zijn. Maar diezelfde teams zullen later op de avond op hun beurt van eventuele voorkennis kunnen profiteren. Ook nieuw is dat drie à vier keer per uur via de uitzending allerlei inhoudelijke hints over de kwis zullen worden gestreamd.

De Wollukse Kwis 2019 is zodoende een mix van oud en nieuw. Om met het laatste te beginnen. Bedoeld als opwarmer start de Wollukse Kwis eigenlijk op 11 mei al om 12 uur ’s middags. Dan worden namelijk al twee opdrachten vrijgegeven, waarvoor je vermoedelijk de stad in zult moeten. Per fiets wel te verstaan. En dat allemaal voor een goed resultaat, dat precies een week later op de feestavond in het centrum bekendgemaakt zal worden.

Cookieinstellingen