Sfeervolle jaren ’30 hoekwoning te koop in een van de meest geliefde straten van Waalwijk

Dit jaren ’30 hoekhuis ademt van zichzelf al veel sfeer door de vele originele details die bewaard zijn gebleven zoals de paneeldeuren, trapbalusters en de glas-in-loodramen. Het is een woning met drie slaapkamers, een vierde is desgewenst te creëren op de zolder. Een sfeervolle tuin met veel rust en privacy, dit terwijl de activiteiten van de stad vlakbij zijn!

De Kerkstraat is een van de meest geliefde straten rond het centrum van Waalwijk, mede door de sfeervolle jaren ’30 woningen en de gunstige ligging vlakbij het centrum en toch dichtbij groene stroken als het wandelpark, het Halve Zolenpad en het beschermd natuurgebied bij Landgoed Driessen. De uitvalsbasis is gunstig, binnen enkele minuten zit u op de A59.

  • Kerkstraat 129 Waalwijk
  • Perceelsoppervlakte : 180 m²
  • Inhoud : ca. 460 m³
  • Bouwjaar : 1933
  • Gebruiksoppervlakte : ca. 130 m²
  • Energielabel : F

Begane grond

Entree:
Meteen herkent u de jaren ’30 stijl aan de buitenkant van de woning en deze stijl zet zich voort zodra u de woning binnenstapt. Vanuit de tochthal stapt u in de gang die toegang geeft naar het toilet, de kelder, de keuken en de woonkamer.
Zowel de tochthal als de gang hebben nog een originele terrazzo vloer en glas-in-lood raampjes. De lambrisering is later aangebracht maar wel in jaren ’30-stijl. De trapopgang met zijn bewerkte balusters is ook een echte eyecatcher.

Woonkamer
De doorzonkamer ademt sfeer uit, dit onder andere door de erker aan de straatzijde. Die zorgt voor een fijne plek waar u met name in het voor- en najaar lekker in de zon kunt zitten. Vanuit de erker heeft u zicht op de straat en op de voortuin met in het voorjaar en zomer de hortensia’s en de stokrozen. De marmeren schouwen (waarvan één voorzien van gaskachel) zorgen voor extra sfeer.
Het achterste gedeelte van de woonkamer is ook een fijne plek om te vertoeven, de openslaande tuindeuren met glas-en-lood zorgen voor een sfeervolle hoek vanwaar u kunt genieten van het groen en de vogels in de tuin en bij lekker weer een brede toegang naar het terras in de tuin.

(bij)keuken/ berging:
De sfeervolle keuken heeft een tweedelig keukenblok afgewerkt met een granieten werkblad. Aan één kant het spoelgedeelte en aan de andere kant de kookplaat, afzuigschouw en hete lucht oven. Vanuit de keuken heeft u zicht op de tuin.
Aansluitend aan de keuken grenst L-vormige bijkeuken als praktisch verlengstuk van keuken, mede door de op maat gemaakte kasten in stijl van de keuken. In de bijkeuken zit ook de aansluiting voor vaatwasser, wasmachine- en droger. Vanuit de bijkeuken kunt u naar de voor- en achtertuin.

1e verdieping

Slaapkamers
Op de eerste verdieping liggen de drie slaapkamers en de badkamer. De twee grootste kamers zijn voorzien van originele shutters en op maat gemaakte kastenwanden. Deze aanpassingen brengen het tot twee zeer sfeervolle ruimtes.
Een vierde slaapkamer is eventueel te creëren op de zolder.

Badkamer
De badkamer ligt aan de staatkant en is voorzien van een douche met cabine, een toilet, een ligbad en een wastafel. Hoewel de badkamer prima functioneert, zou een nieuwe bewoner er voor kunnen kiezen de badkamer te moderniseren.

2e verdieping
De vaste trap naar de zolder is afgesloten met een deur. De zolder is voorzien van een zijraam en drie dakramen waardoor het er prettig licht is. De ruimte is nog geheel naar eigen inzicht in te vullen. Een vierde slaapkamer, speelzolder of kantoorruimte zou hier prima gemaakt kunnen.

Tuin

De tuin achter is gelegen op het oosten en heeft veel privacy. Vanuit hier heeft u zicht op achter gelegen oude bomen. De tuin is grotendeels terras aangevuld glooiende plantenborders van lavendel, hortensia en buxus. Het tuinhuis achterin wordt gebruikt als berging, maar zou mede door de vriendelijke uitstraling, de openslaande deuren en de veranda ook gebruikt kunnen worden als tuinkamer waar u op een warme dag nog ’s avonds kunt genieten van de zon. De tuin heeft een achterom, maar is ook via de openslaande tuindeuren in de woonkamer en de bijkeuken te bereiken.

Film
Bekijk tevens de bijgevoegde plattegronden en de film op onze site www.knepflevandermee.nl .

In het kort:
• Sfeervolle hoekwoning jaren ’30 stijl
• 3 á 4 slaapkamers
• Grote bijkeuken/ berging
• Op loopafstand van het centrum
• Dichtbij groen stroken

Bezichtiging:
U kunt de sfeer van een woning het best ervaren door zelf een kijkje in het pand te nemen, door de ruimte daadwerkelijk te beleven en op u in te laten werken. Dat geeft het meest objectieve beeld voor u om een woning te leren kennen. Wij nemen er graag samen met u de tijd voor! Bel of mail ons om een afspraak te maken. Telefoon: 0416-343711 of e-mail: [email protected]

De gebruiksoppervlakte (GBO) hebben wij berekend volgens de norm NEN 2580, zoals onder meer toegepast bij de Basisregistratie gebouwen.

Aanvaarding
In overleg.

Waarborgsom/bankgarantie
Behoudens nadere afspraken zal in de koopakte worden opgenomen dat koper binnen 6 weken na het totstandkomen van de overeenkomst bij de notaris een waarborgsom stort of een bankgarantie afgeeft ter grootte van 10% van de koopsom.

KLIK HIER voor meer info.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden