24-uurs actie d’Oultremontcollege

Een drukte van belang was het vanmiddag op het d’Oultremontcollege bij de aftrap van een bijzondere 24-uursactie. Leerlingen staan te popelen om op hun fiets te springen en de klok rond te fietsen voor het goede doel.

Maar liefst 16 spinning fietsen staan klaar om 24 uur bemand te worden. Er zijn teams gemaakt en om beurten worden de wielen draaiende gehouden. Om de leerlingen te ontlasten mogen familie en vrienden het stokje tussendoor overnemen. Voor € 30,00 per uur mag er gefietst worden, maar uiteraard kan er ook een kwartier of half uur gefietst worden.

Initiatiefnemer van deze actie is de sportieve gymdocent Harry Berkelmans. Al 25 jaar zet hij zich in voor goede doelen en deze actie op school organiseert hij al voor de 12e keer. Elk jaar doet zijn mentorklas mee en dat zijn er dit jaar zelfs 2. Een andere eersteklas heeft zich hierbij aangesloten en daarnaast is er nog een groepje tweedeklassers die zich opnieuw wilde inzetten voor het goede doel. “Meedoen mag, maar wel op voorwaarde dat ze natuurlijk goede cijfers halen”, aldus meneer Berkelmans. De leerlingen zetten zich samen met meneer Berkelmans in voor KWF Kankerbestrijding en Stichting Leergeld. Niet alleen wordt er geld ingezameld, maar de leerlingen hebben met elkaar vooral heel veel plezier. Naast de spinningmarathon wordt er ook vierentwintig uur onafgebroken gehockeyd in de gymzaal.

In de aula wordt nog het een en ander verkocht, zoals herfstcake van de echte bakker, asperges uit Cromvoirt en overheerlijke eigen gemaakte brownies van dochter Renate Berkelmans. Zonder deze sponsors zou dit alles niet mogelijk zijn geweest. Zelfs in de aanloop naar deze dag konden familie en vrienden al bestellingen plaatsen voor worstenbroodjes en/of wijn en zich opgeven voor een diner op school.

Met al dat fietsen wordt natuurlijk veel energie verbruikt, dus voor de inwendige mens wordt goed gezorgd. Na het avondeten kunnen ze er vannacht flink tegenaan en dan zal er morgenvroeg gestart worden met een goed en stevig ontbijt.

Woensdagmiddag om 13.00 uur is de actie voorbij en zal blijken wat er is opgehaald. Zou het weer lukken om boven de vijfduizend euro uit te komen? Harry Berkelmans en alle sportieve leerlingen hopen van harte dat dit gaat lukken. U bent nog van harte welkom op school om de leerlingen te steunen en een bijdrage te leveren aan deze goede doelen.

Dit jaar zal Harry Berkelmans ook meedoen aan de Alpe d’HuZes. Wil je hem steunen? Kijk dan op https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/harryberkelmans  en doneer!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden