Opbrengst collecte carnavalsviering voor kinderboerderij ‘t Erf

Foto: C.C.V. Schoenlapperslaand

Volgens Melanie van Ooyen (voorzitter van de kinderboerderij) is er in de ruim 40 jaar dat de kinderboerderij bestaat nog nooit op zo’n ludieke manier een inzameling geweest: een collectie tijdens de carnavalsviering. “Uiteraard waren we als bestuur, uitgedost in ons carnavalskostuum met Wollukse kleuren, ter misse gegaan. Een beleving die aan de Lachende Kerk van Fons Janssen deed denken. Wat een plezier… volgend jaar zijn we zeker weer present!”

De kinderboerderij in Waalwijk bestaat al ruim 40 jaar. Ontstaan uit een burgerinitiatief om kinderen uit de stad Waalwijk kennis te laten maken met boerderijdieren. In de loop der jaren wordt de kinderboerderij van een knuffel en kijkboerderij een educatieve ontmoetingsplek voor jong en oud. Was het destijds enkel kijken en rondlopen; nu worden er educatieve rondleidingen georganiseerd voor basisscholen, worden er kinderfeestjes en koffieochtenden voor dementerende senioren gehouden enz. Het team bestaat uit vrijwilligers die de kinderboerderij tot een heerlijke ontmoetingsplek maken. Samen met stagiaires en (weekend)vrijwilligers waken en bewaken we het mooiste plekje van Waalwijk zodat kinderen van alle leeftijden, van alle gezindten, welke kleur of waar je vandaan komt: Je nooit te laat komt bij kinderboerderij ’t Erf in Waalwijk

In de winter van 2016/2017 is de behoorlijk gedateerde boerderij enorm verbouwd en aangebouwd: nieuwe stallen, nieuw dak, meer licht en verwarming. Een verademing. Er is een nieuwe weg ingeslagen. Primair wordt ingezet op educatie, duurzaamheid, veiligheid en dierenwelzijn. Niet alleen het educatieve programma wordt uitgebreid maar ook het ontdekspelen. Een veilig groot speeltoestel is er al maar nu is men bezig met een ontdek-speel-werkhoek voor het jonge kind (tot 6 jaar). Daar is veel geld voor nodig. De collecte van de carnavalsviering zullen we besteden aan educatieve toestellen die bij deze hoek die worden geplaatst. De opbrengst van de collecte was € 394,03. Op zaterdag 13-04-2019 is door Resy van Amstel, namens de C.C.V. Schoenlapperslaand en R.K. Parochie St. Jan de Doper, symbolisch de cheque overhandigd aan Melanie van Ooyen, voorzitter van kinderboerderij ’t Erf. Het bedrag was al eerder aan de kinderboerderij overgemaakt.